Artisti >

Pavel Stratan

Nascut pe 11 noiembrie 1970 in satul Niscani din Calarasi (Basarabia), Pavel Stratan este un artist ce si-a gasit rapid locul in industria muzicala din Romania. La varsta de 7 ani, Pavel Stratan a pasit pentru prima data pe scena scolii cu chitara in mana. In 1983 a inceput sa compuna primele versuri, iar in 1996 a avut prima experienta scenica in calitate de scamator. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau.

In anul 2002 a lansat primul sau album – “Amintiri din copilarie”, care s-a vandut in 7.000 de exemplare in prima luna, iar in doua luni s-au vandut aproape 50.000 de unitati. Muzica facuta de Pavel Stratan nu o poate fi catalogata, este un amestec de stiluri. Se remarca crampeie din folk, dar si din motivele traditionale. Din acest suflu nou face parte si Pavel Stratan, care a fost numit si “revelatia sezonului”. A sustinut unul dintre primele sale concerte in Romania intr-o duminica de toamna friguroasa. Oamenii, cu mic, cu mare, au venit sa asculte “Amintirele din copilarie” ale lui Stratan. Incepe “amintirele” cu piesa “Eu beu”, dar mai intai considera necesar sa faca o precizare: i-a placut din totdeauna sa faca ironie la tema bautului. Canta despre toate bazaconiile pe care le-a facut acasa in copilarie sau cand era mai maricel. Muzica este fie vesela, fie  melancolica. “Jocurile de cuvinte, muzica cantata aproape fara refren si versurile” sunt noutatea si atuul lui, cel putin aaa crede el.

Artistul a lansat patru albume “Amintiri din copilarie”, in patru volume (2004 – Vol I & Vol II, 2005 – Vol II si 2011 – Vol IV).

Urmeaza numeroase piese lansate, atat solo, cat si in colaborare cu artisti ca CRBL, Alessia, Kapushon, Bros Project si multi altii.

In 2013 lanseaza single-ul si videoclipul “Tango” si colaboreaza cu Jorge pentru piesa “Geamantan”. Tot in 2013 lanseaza alaturi de Anna Lesko piesa si videoclipul “Leagana barca”.

Proiectele muzicale continua in 2014 cu patru piese. Prima dintre ele este single-ul “Vorbe letale”, in colaborare cu Alessia, o poveste de iubire printre certuri furtunoase si impacari pasionale. Urmeaza o mega colaborare cu CRBL, artistul care compune rime bine legate pentru single-ul “Toti avem”. Accentul moldovenesc nu lipseste nici din piesa “In Moldova”, lansata alaturi de Cristyz.

Anul 2015 ne surprinde cu o alta colaborare: Kapushon si Pavel Stratan, doi dintre cei mai creativi si originali artisti de peste Prut, care si-au unit fortele si au lansat o piesa manifest: “Nebuni”.

Dupa o pauza de doi ani, Pavel Stratan a lansat in 2017 o noua melodie, “Nasul”, si a anuntat ca pregateste un nou album.

554191_542668185778429_1430176950_n