Artisti >

Jo

Pe numele ei real, Ioana Bianca Anuta, Jo s-a nascut in Slatina, pe 29 august 1994. Inceputurile sale muzicale coincid cu lansarea trupei de rock alternativ X Plod, la vremea aceea singura trupa de rock formata din copii. Timp de aproximativ trei ani de zile, Ioana a fost solista trupei, participand la numeroase concursuri muzicale. De la 13 ani a inceput sa studieze teorie muzicala si canto cu Crina Mardare.

In anul 2009, participa in Finala Eurovision Junior Romania cu piesa “Girls don’t cry” si este reprezentanta Romaniei la celebrul concurs.

Anul 2012 vine cu participarea in cadrul concursului X Factor, unde tanara artista isi demonstreaza calitatile vocale si se claseaza pe locul al doilea in finala concursului. Dupa experienta X Factor, Ioana Anuta devine Jo si concureaza alaturi de alti artisti importanti din muzica romaneasca in emisiunea “Te cunosc de undeva”, avand parte de multe transformari spectaculoase.

Vara anului 2013 ii aduce rolul de prezentator in cadrul unei emisiuni de divertisment de la TVR, moderand zilnic emisiunea, in direct de la malul marii. Din acelasi an studiaza actorie, sectia teatru, la Universitatea Hyperion

In 2014, Jo colaboreaza cu Uddi pentru single-ul “Lasa-ma pe mine”, care este totodata si primul clip din cariera artistei. Tot in 2014, Jo lanseaza o noua piesa si un nou videoclip, de aceasta data alaturi de Dorian Popa. Piesa “Dragoste nebuna” este compusa de artista alaturi de Boier Bibescu, Alex Cotoi, Nonis G si Adrian Tutu.

Anul 2015 vine cu primul single solo lansat de tanara artista si primul mare succes din cariera ei. Piesa “Soapte” a fost lansata in luna iubirii si vorbeste despre sentimentul reconfortant pe care il ofera iubirea impartasita, cu fiecare atingere, sarut si experienta traite alaturi de sufletul pereche. Dupa cateva luni, Jo colaboreaza cu Randi si lanseaza single-ul si videoclipul “Pana vara viitoare”. Single-ul cucereste topurile muzicale si depaseste in doar cinci luni de la lansare 25 de milioane de vizualizari pe YouTube. In noiembrie 2015, J0 colaboreaza cu Geørge (ex. Jorge) pentru single-ul “Nimeni nu-i perfect”, lansat alaturi de un videoclip care traduce in imagini o serie de trairi care ne duc cu gandul la filmele retro de la Hollywood.

In primavara anului 2016, dupa succesul piesei ‘Pana vara viitoare’, un no. 1 care a stat in topurile celor mai difuzate piese pe radio si TV timp de aproape jumatate de an, Jo lanseaza single-ul si videoclipul ‘Mesajul meu’. Cateva luni mai tarziu, Jo ne duce intr-un rai muzical si vizual cu noul single si videoclip: “Cu un picior in rai”. 

In anul 2017, Jo a lansat trei melodii: “Ma intreaba inima” (feat. Randi), “Stinge-mi luna” si “Cana”. In acelasi an, artista si-a mai facut auzita vocea pe piesa “Pentru liniste”, a lui El Nino, si pe piesa “Taci inima”, a lui Shift.

Prima piesa lansata in anul 2018 de JO este “In lipsa ta”, single ce a ajuns rapid in inimile fanilor artistei. A urmat apoi, chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, melodia “Copilul”, oferita in dar tuturor celor cu suflet de copil.

In vara anului 2018, Jo a lansat “Sangria”, “Maria” si “Bagajul”, o colaborare cu Kalle