Artisti >

Ellie White

Pe numele real Elena Baltagan, Ellie White s-a nascut in orasul Buzau, iar de la varsta de 7 ani a urmat Liceul de Arte din Buzau, clasa de muzica. Inca din clasa a 9-a, artista a participat la multe festivaluri nationale importante, de muzica usoara si populara (Trofeul Amara, Festivalul de la Callatis, Festivalul “Ursulerul de aur” din Baia Mare).

Din toamna lui 2003, DJ Gino Manzotti si DJ Maxx au cooptat-o in proiectul lor pe Elena Baltagan si au lansat primul album in noua formula: „Lumea ta”. In 2004, DJ Project a fost formatia romaneasca ce a stationat cel mai mult in topurile radio din Romania cu o singura melodie: 40 de saptamani in Romanian Top 100, cu piesa „Lumea ta”. A urmat apoi „Printre vise”, piesa care a fost si ea indelung difuzata de posturile radio.

In 2005, single-ul „Lumea ta” incepe sa cucereasca Europa, fiind promovat de Ministry of Sound, cea mai importanta casa de discuri din Europa, specializata pe muzica euro-dance. La posturile de radio din multe tari europene s-a difuzat atat melodia de baza, in romana sau engleza, cat si numeroase remixuri. In Europa, proiectul DJ Project a fost promovat sub numele de „Elena”. Tot în anul 2005, DJ Project lanseaza un nou album, intitulat „Soapte”. Primul single de pe acest album a fost „Privirea ta”, un super-hit care, nu doar ca a cucerit topurile muzicale, dar a devenit reprezentativ pentru mii de povesti de iubire. Al doilea single extras de pe album a fost piesa „Soapte”. A urmat si varianta in limba engleza a hitului „Privirea ta” (Before I Sleep).

In 2010, Ellie White lanseaza primul single solo, intitulat “Nu te mai caut”, la care a lucrat cu producatorii Play&Win. Piesa se claseaza pe primele 10 locuri in topul MediaForest. Un an mai tarziu, Ellie White mentine succesul dobandit in formula solo si lanseaza un nou single numit “Power of Love”. Piesa a fost produsa de Laurentiu Duta.

La finalul anului 2011, Ellie White lanseaza piesa “Sete de noi” (en. “Forever mine”), iar la scurt timp apare si videoclipul filmat in regia lui Alex Ceausu. Piesa a fost compusa de Adi Cristescu. Hit-single-ul “Sete de noi” a intrat in topul Media Forest direct pe locul 8, iar in scurt timp a urcat pe locul 2.

In septembrie 2012, Ellie White lanseaza videoclipul pentru piesa “Ziua Mea”. Filmările in regia lui Alex Ceaușu, au avut loc in Malta, iar piesa a beneficiat si de o varianta in limba engleza, intitulata “Temple of Love”.

In luna octombrie 2013, Ellie White lanseaza prima colaborare internationala, single-ul “Feel”, alaturi de DJ-ul portughez Kourosh Tazmini. Videoclipul a fost filmat in Romania, în regia lui Alex Ceausu. Urmeaza o noua piesa in limba romana, in colaborare cu Viky Red. “Vânzător de lumină” a fost compusă de catre Viky Red, iar versurile sunt semnate de catre Calin Goia din trupa Voltaj. Videoclipul pentru “Vânzător de lumină” , în regia lui Khaled Mokhtar, a fost filmat la studiourile Buftea. In acelasi an, Ellie White a concertat în fata a peste 50.000 de persoane in cadrul celui mai important eveniment house, Liberty Parade, care a avut loc pe plaja dintre statiunile Venus si Saturn.

In 2014, Ellie White continua sa suprinda cu fiecare aparitie. In videoclipul piesei „ZI CEVA”, Ellie, sub coordonarea stilistei Carmen Negoita, a ales tinute non-conformiste, care au facut londonezii sa intoarca privirea dupa Ellie, una dintre cele mai sexy romance. Filmarile videoclipului “Zi ceva” au durat 3 zile, echipa de productie dorind sa surprinda dinamica si efervescenta londoneza, iar Ellie este filmata in cele mai reprezentative locatii ale metropolei. Si de aceasta data, Ellie a ales sa lucreze cu Alex Ceausu, regizorul alaturi de care a colaborat la patru videoclipuri.

In 2015, frumoasa artista revine cu o noua piesa in limba romana, “Nu vreau sa te pierd”. O piesa romantica, single-ul “Nu vreau sa te pierd” este compus de Connect-R, DJ Sava si Cosmin Dobrescu si pastreaza stilul reprezentativ al artistei si genul muzical.

Un an mai tarziu, Ellie White revine cu single-ul “Mintea mea” si un videoclip cinematografic. Piesa este compusa de Sandri Biro, in studioul Famous Production. Videoclipul, o poveste cu emotii puternice si cu un decor spectaculos, este regizat de Alex Ceausu si a fost filmat la Conacul Manasia.

Piese din portofoliu:

Mintea mea

Nu vreau sa te pierd

Zi ceva

Ziua mea

Sete de noi

Power of love

Nu te mai caut