Artisti >

Elena

Elena , una dintre cele mai iubite cantarete din Romania, a avut o ascensiune rapida in industria muzicala. Cu o istorie pe piata muzicala romaneasca de mai bine de un deceniu, Elena este perceputa ca una dintre cele mai bune voci la ora actuala.

In anul 2001, Elena este cea mai tanara concurenta la concursul de interpretare din cadrul Festivalului Mamaia, iar doi ani mai tarziu devine solista formatiei Mandinga si lanseaza primul album, “De Corazon”, avand si un concert in deschiderea Rafaga. Mai mult decat atat, artista si trupa Mandinga primesc Discul de Aur pentru piesa “Soarele meu”.

In 2006, Elena isi lanseaza primul videoclip solo din cariera, pentru piesa “Vocea ta”, lanseaza primul album solo, intitulat tot “Vocea ta”, si canta alaturi de Love Band in deschiderea concertului Vaya Con Dios. Un an mai tarziu, artista lanseaza piesa si clipul “Ochii tai caprui”, dar castiga si premiul Radio Romania Actualitati pentru Cea mai buna interpreta a anului 2006 si este nominalizata si la sectiunea Cea mai buna piesa a anului 2006 cu piesa “Vocea ta”. Tot in 2007, Elena  si Love Band canta in deschiderea concertului Julio Iglesias, iar la Romanian Top Hit-Music Awards, piesa “Ochii tai caprui” castiga premiul pentru Cea mai buna piesa a anului 2007. In luna decembrie a aceluiasi an, Elena lanseaza videoclipul piesei “Te ador”, de pe albumul cu acelasi nume, care se claseaza pe primul loc in mai multe topuri musicale romanesti

La sfarsitul anului 2008, Elena Gheorghe primeste Trofeul Omul Anului in comunitatea aromana pentru albumul de muzica armaneasca Lilicea Vreariei, iar un an mai tarziu castiga Finala Nationala Eurovision cu piesa “The Balkan Girls”, dar lanseaza si piesa “Pana la stele”, ce devine No. 1 la cele mai importante posturi de radio din Romania. In acelasi an, artista porneste intr-un turneu de promovare “The Balkan Girls” in Germania, Marea Britanie, Belgia, Austria si se implica in mai multe campanii umanitare: ”Sansa la viata, sansa la noi amintiri”, “Stop abuzului sexual fata de minori”, “Tinere sperante”.

In anul 2010, Elena Gheorghe lanseaza videoclipul piesei “Disco Romancing”, piesa ce devine number one in Romania, Spania, Portugalia, Austria, Germania, Slovenia, Italia, Belgia si intra in topurile muzicale din Japonia. In acelasi an, artista incepe un turneu in afara tarii si are concerte in Spania, Germania, Slovenia, Italia, Belgia, Olanda, Japonia.

Un an mai tarziu, Elena Gheorghe lanseaza “Hot girl” (feat. Dony), piesa ce a fost desemnata imnul verii la postul tv Pro7 (Germania), dupa ce in anii anteriori hituri semnate de Lenny Kravitz sau Katy Perry ocupasera aceeasi pozitie. Tot in 2011, Elena Gheorghe lanseaza single-ul “Midnight Sun”, care urca pe primele pozitii ale mai multor topuri din Spania, Germania, Olanda.

In anul 2012, Elena lanseaza “Amar Tu Vida”, care urca pe primele locuri in topurile din Spania si are parte de o varianta cu artistul spaniol Dr. Bellido. In acelasi an, artista lanseaza hitul “Your Captain”, care ajunge no. 1 in Slovenia, dupa care pleaca intr-un turneu de promovare in Japonia si lanseaza un album special pentru piata muzicala japoneza, “Disco Romancing”.

Anul 2013 este unul exceptional pentru Elena Gheorghe, care lanseaza “Ecou” (feat. Glance), piesa ce stationeaza 8 saptamani la rand pe locul 1 in topul Media Forest si devine cea mai difuzata piesa a verii in Romania. In acelasi an, Elena castiga premiul Featuring Top Hit la premiile Romanian Top Hits, pentru Ecou (feat. Glance), este nominalizata la 4 categorii la premiile Romanian Music Awards si castiga Media Forest Award la Media Music Awards. La sfarsitul anului, artista lanseaza doua noi piese: “Pana dimineata” si “O simpla melodie”. Mai mult decat atat, ea lanseaza primul manifesto al unui artist pop roman: “Don’t Grow Up. It’s a Trap”.

Un an mai tarziu, Elena continua ascensiunea muzicala si lanseaza “De neinlocuit”, “Mamma mia” (feat. Glance), “In bucati” (feat. Glance si Naguale) si “Polul nord” (feat. Uddi si Adi Cristescu). “Mamma mia” a cucerit topurile din tari ca Spania, Italia si Polonia, in timp ce “In bucati” a cucerit publicul din Romania.

In anul 2015, Elena lanseaza “Love Moments”, prima sa colectie de live sessions. “Love moments- live sessions by Elena” a debutat cu varianta interpretata live, in maniera artistei, a piesei compuse si interpretate de Doina si Ion Aldea-Teodorovici, “Eminescu”. Printre lansarile din live session se numara si piesa “Pana la stele”, o interpretare speciala, live, a hitului artistei lansat in 2008, iar in video putem vedea imagini inedite de la nunta artistei. In acelasi an, Elena Gheorghe lanseaza un nou single in limba engleza, “Señor Loco”, un feat. cu artistul columbian Danny Mazo. Tot in 2015, Elena mai scoate “Autograf”, “Acasa la noi” si “Iarna ne-a surprins indragostiti” (feat. Bere Gratis).

Un an mai tarziu, Elena colaboreaza cu Kaira pentru “Mirror”, dar lanseza si “Cutremur”, o noua colaborare cu Naguale. In plus, ea a mai lansat “Antidot” si seria de videouri #SUPERFRIENDS, cu primul episod “Lacramioara”, o calatorie pana exact acum 26 de ani, cand sperantele erau multe, iar o noua istorie astepta sa fie scrisa. Episodul 2 din seria Superfriends” a fost “Perna mea”, piesa lansata de Elena cu un videoclip remake al filmului cult “Dirty Dancing”, din care nu lipseste o petrecere ‘American Style’, al fresco, cu hamburgeri, porumb pe gratar, energie rockabilly si ‘dirty dances’.

In anul 2017, Elena si-a mai facut auzita vocea pe trei piese: “Body song”, “Hot Bhangra” (feat. DJ Valdi) si “Duminica” (feat. DJ Project).

In anul 2018, Elena lanseaza “Un gram de suflet”, o piesa cu ritmuri de bachata sensual/

Piese din portofoliu:

Antidot

Autograf

Senor Loco, feat Danny Mazo

Ecou

Pana dimineata

Mamma Mia, feat Glance

Disco romancing

Pana la stele

Te ador

Amar tu vida

Un gram de suflet


12654145_10153862181415610_6828964309177564470_n