Artisti >

Cristina Vasiu

S-a nascut in Hunedoara pe data de 19 aprilie 1992. Talentul pentru muzica i-a fost descoperit in copilarie de educatoarea de la gradinita, care i-a recomandat mamei sa exploateze “firicelul” de ureche muzicala ce s-a dezvoltat inca din primii ani de viata. A inceput sa studieze canto si teorie muzicala la 7 ani, simultan cu lectiile de vioara si pian. In ciuda varstei fragede, primul contact cu scena l-a avut la gradinita, cand a participat la emisiunea-concurs “Tip Top MiniTop”.

In adolescenta, lucrurile au luat amploare si a inceput sa participe la festivalurile nationale si internationale de muzica, fiind considerata de specialisti drept una dintre cele mai bune voci din tanara generatie. In tot acest timp a luat contact cu industria muzicala prin colaborarile cu trupa Provincialii (2010 – albumul “Ochi de catifea”) si cu DJ Sava (2010 – single-ul “2.2 Story”).

In 2011, Cristina Vasiu ia parte la prima editie a show-ului “Vocea Romaniei”, fiind cooptata in echipa lui Horia Brenciu, unde ajunge pana in semifinale. Dupa aceasta experienta, a sustinut patru seri de concert, la Sala Palatului, in spectacolul “Horia Brenciu – Fac ce-mi spune inima”.

Din 2012 a inceput sa colaboreze cu mai multi compozitori din Romania. A lansat doua single-uri: “Love me”, compus si produs de Groove Box, si”Fell Ya”, o colaborare cu J Yolo, single produs de Full Boss Production si DJ Sava. “Nu pot uita” este primul ei videoclip, iar pentru productia muzicala a colaborat cu Mihai Ristea, Alex Cotoi si Mika Moupondo, cel din urma avand si partea de rap din piesa.

Dupa feat-ul cu Mika Moupondo pentru single-ul “Nu pot uita”, Cristina Vasiu schimba stilul muzical si cucereste “ritmurile fierbinti” cu o piesa “racoritoare”, cu beat-uri reggae. Piesa “Vara se poarta single” este compusa de Cristina alaturi de Adrian Verzila, Deaconu Dan Andrei si Costache Daniel, iar lyric video-ul este realizat de Dan Paraschiv.

La inceputul anului 2015, Cristina Vasiu participa la Selectia Nationala Eurovision cu piesa “Nowhere”, iar in vara colaboreaza cu DiezZ pentru single-ul si videoclipul “Scurtmetraj”, o poveste cinematografica inspirate din iubire, din lipsa ei, si din dorinta unui nou inceput.

Un an mai tarziu, Cristina Vasiu lanseaza “Hot de inimi” alaturi de What’s Up, single compus de What’s Up, Loredana Cavasdan si baietii de la Deepcentral: George Calin si Doru Todorut.

In anul 2017, Cristina Vasiu isi face din nou auzita vocea pe o piesa de-a lui DiezZ, “E vara”, dar lanseaza si un nou single: “Sa te iubesc un pic” (feat. J. Yolo). 

Piese din portofoliu:

“Hot de inimi” (feat What’s Up)

“Scurtmetraj” (DiezZ feat Cristina Vasiu)

“Nu pot uita” (feat Mika Moupondo)

“Nowhere”

“Vara se poarta single”