Artisti >

CRBL

CRBL (Compun Rime Bine Legate), pe numele real Eduard Mihai Andreianu, si-a inceput cariera ca membru al trupei Simplu. Alaturi de colegii sai, artistul a inregistrat opt albume si a facut parte din distributia filmului “Un Film Simplu”, unde a interpretat propriul rol.

In 2004 isi deschide propria sala de dans, cu specific breakdance si streetdance si formeaza o noua trupa de dans, BIG BOUNCE, cu care a castigat numeroase concursuri nationale si internationale.

Cantaret, coregraf si dansator, CRBL si-a inceput cariera solo cu single-ul “Romanu’ n-are noroc”, lansat in 2010. Cunoscut si ca un talentat entertainer, CRBL a participat in cadrul show-ului TV “Dansez Pentru Tine”, unde si-a cunoscut actuala sotie.

In 2011 face parte din juriul primului sezon al emisiunii Megastar si activeaza ca DJ de radio la unul dintre posturile principale din piata. Concomitent, isi continua munca in studio si lanseaza single-ul „Hey Mama”. In primavara lui 2012 colaboreaza cu Helen pentru single-ul “Kboom”. Piesa devine hit al anului si cel mai de succes single din cariera solo de pana-n prezent si ii aduce artistului premii la editiile Romanian Music Awards si Media Music Forest 2012.

La sfarsitul anului 2012, dupa ce a facut sa explodeze grijile si difuzoarele cu hitul K-boom, CRBL a organizat o super-PETREcere, l-a gasit pe cel mai tare MC, a filmat toata nebunia si ne-a aratat tot ce s-a intamplat acolo, in videoclipul “PETRE”, in colaborare cu Adda.

In 2013, urmeaza o alta super-colaborare, hitul “Toata tara”, lansat alaturi de Ruby. Videoclipul ne aduce intr-o atmosfera urbana cu multi dansatori, coregrafii si miscari de breakdance, o hala plina de graffiti-uri si Ruby pe o bicicleta custom made. Un an mai tarziu lanseaza primul album din cariera solo: “Ce-avem noi aici?!”. Materialul discografic contine 14 piese, printre care hiturile “Petre”, “Kboom” sau “Romanu’ n-are noroc”, iar fiecare piesa este reprezentativa pentru CRBL, atat ca stil muzical, cat si ca mesaj, pentru ca prezinta fragmente din viata sa artistica si personala.

In luna martie a anului 2014 apare single-ul “Usor, usor”, a doua colaborare cu Adda, de aceasta data alaturi de Raku. Cateva luni mai tarziu, CRBL lanseaza “Buna dimineata”, o super colaborare cu Denise. In acelasi an, artistul colaboreaza cu Pavel Stratan pentru piesa “Toti avem”, cu un videoclip din care nu lipsesc elemente care fac parte din decorul unei petreceri ce ne face sa vorbim cu accent moldovenesc la final.

In anul 2015, CRBL lanseaza “Din studio” si “Plange sufletul meu” (feat. Anlora). Cum ne-a obisnuit, la fiecare 1 decembrie CRBL compune o piesa pentru toti romanii. Un nationalist convins care incerca sa schimbe ceva in Romania prin muzica lui. Dupa “Romania nu-i jucaria ta”, in 2013 si “Vreau sa fiu erou”, in 2014, in 2015, CRBL impreuna cu NCFAL Band lanseaza piesa s videoclipul “Ne cerem tara inapoi”.

In iunie 2016, CRBL lanseaza single-ul si videoclipul “Eu” (feat Isaia), iar un an mai tarziu lanseaza “Fitza”.

Piese din portofoliu:

Petre (feat Adda)

Kboom

Plange sufletul meu (feat Anlora)

Buna dimineata (feat Denise)

Toata tara (feat Ruby)

Din studio