Artisti >

Alb Negru

Trupa ALB NEGRU, respectiv Andrei Stefanescu și Kamara, reprezinta un proiect inedit care, de la bun inceput, s-a facut remarcat datorita contrastelor la nivel de imagine.

De-a lungul timpului, au lansat piese ale caror versuri  sunt cantate in limba romana si franceza, suprapuse ingenios peste ritmuri dance, alerte, cu influențe r&b sau reggae. Mesajul recurent al trupei este ca muzica poate insemna dragoste, iar dragostea are mai multe sensuri, scopul celor doi artisti fiind sa dea un nou sens expresiei “Te iubesc”, expresie transformata in “Je t’aime” cald, pasional si sincer.

Scena Festivalului de la Mamaia a fost prima care i-a gazduit pe cei doi baieti de la Alb Negru, in toamna anului 2004. Piesa “Noi doi”, participanta la acest festival, avea sa devina in scurt timp un hit.

“En garde” (2004), albumul care a reunit primele piese Alb Negru, a marcat debutul pe piata muzicala a acestor baieti descoperiti de Domnul Problema.

“Fara sens”, piesa care a promovat cel de-al doilea material discografic, “Passion”, lansat in anul 2005, a consolidat pozitia formatiei Alb Negru pe piata muzicala romaneasca si a atras atentia radiourilor din Turcia, Spania si Franta.

Vara lui 2005 le aduce baietilor participarea la Festivalul de la Mamaia si Premiul pentru Excelenta artistica din partea Fundatiei “Ion Voicu”, pentru piesa “Hello! (Muza mea)”.

In 2007, alaturi de Todomondo, Alb Negru castiga Finala Nationala Eurovision si reprezinta Romania la Helsinki, unde se claseaza pe locul 13 din 41 de tari, cu piesa “Liubi Liubi I Love You”.

De-a lungul timpului, Alb Negru a colaborat cu artisti de renume ai Romaniei, precum Andra, Nico, Paula Seling, Horia Brenciu, Vlad Cretu sau Andreea Banica.

In anul 2012, Alb Negru lanseaza hitul “Mi-e sete de tine”, piesa castigatoare a “Best Song 2013″ si “Best Pop 2013″ in cadrul Media Music Awards 2013. Dupa succesul piesei “Mi-e sete de tine” si mega-turneul cu acelasi nume, baietii de la Alb Negru lanseaza “Colegi de camera”, iar anul 2014 aduce un nou videoclip colorat: “Dubii”.

In septembrie 2014, odata cu aniversarea celor 10 de ani de activitate muzicala, Alb Negru lanseaza single-ul “Tentatii” si cel de-al 5-lea material discografic, intitulat “TENtatii”, pe care gasim 10 piese, pintre care hituri ca “Mi-e sete de tine”, “Colegi de camera” si “Charisma”.

In 2015, Alb Negru se intoarce la formula care i-a mentinut cativa ani in topurile muzicale si lanseaza din nou, alaturi de Ralflo si Rares, o noua promisiune muzicala: piesa “Love, love”.

Piese din portofoliu:

Tentatii

Mi-e sete de tine

Colegi de camera

Dubii

Fierbinte (feat. Andra)

Lasa-te iubita

Amintiri

Salvamar (feat. Andreea Banica)

Fara sens

Spotlight

Kalimba