Artisti >

Ruby

Ruby, pe numele sau real Ana Claudia Grigore, s-a nascut la Medgidia in anul 1989. A absolvit liceul de muzica Dinu Lipatti, sectia Arta Actorului, iar ulterior cursurile Facultatii de Jurnalism.

S-a lansat in muzica in anul 2010 cu piesa “Touch Me”, urmata de alte single-uri de succes precum “Change The World”, “Miracle of Love” sau “Stinge lumina”.

Este singurul artist roman care a debutat printr-un concert international in Germania, in fata unui public de peste 5.000 de oameni. A sustinut zeci de concerte internationale in tari precum Germania, Rusia, Turcia, Cipru, Albania si a aparut pe coperta celei mai importante reviste din lume dedicata barbatilor in vara anului 2012.

Single-ul “Miracle Of Love”, lansat in primavara anului 2012, a fost prezent pe toate radiourile din Romania, dar si peste hotare, piesa fiind licentiata in tari precum Japonia, Statele Unite ale Americii, Italia, Israel, Polonia etc.

Dupa succesul inregistrat cu “Miracle Of Love”, Ruby lanseaza la inceputul lui septembrie 2012 hitul ”Stinge Lumina”, cu un videoclip super hot. Piesa a fost compusa in studiourile Hahaha Production, avandu-l ca si producator principal pe Alex Velea, si a devenit unul dintre hiturile anului 2012. A fost lansata si o varianta in limba engleza a piesei, “Turn Off the Lights”, precum si un alt videoclip, realizat tot de Radu Aldea.

Printre numeroasele concerte, Ruby lanseaza, la inceputul lui 2013, piesa “Baiat de bani gata”, feat-ul cu Pacha Man. Doua luni mai tarziu, in martie 2013, frumoasa artista colaboreaza cu CRBL pentru single-ul “Toata tara”, iar sfarsitul anului aduce o noua piesa cu versuri in limba romana – “1001 de nopti”.

In 2014, Ruby se reinventeaza si lanseaza un videoclip alb-negru pentru single-ul “De la distanta”, compus in studiourile HaHaHa Production. Tot in 2014, Ruby este cooptata in echipa ZU, avand o emisiune TV, alaturi de Mirabela Dauer si What’s Up.

Vara lui 2014 mai aduce doua piese. Ruby lanseaza videoclipul “Tu (Inima si Sufletul)”, pentru cei 1.000.000 de fani de pe Facebook, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte facute in Romania in ultimii ani: foarte multe locatii, foarte multa figuratie si mai ales machiaje extrem de spectaculoase, care au reusit sa dea viata unor personaje ca Johnny Depp, Pharrell Williams sau Bruno Mars. Pentru zilele toride si noptile fierbinti, Ruby colaboreaza cu Yogi, alaturi de Shift, pentru piesa “Inghetata”, ambalata intr-un videoclip “delicios” si distractiv, in regia lui Cercel Lazar.

In februarie 2015, direct din inima Africii, Ruby lanseaza single-ul, “Nu pune la suflet”, feat What’s Up. Ca si single-ul anterior, “Tu (Inima si Sufletul)”, piesa a fost produsa in studiourile deMoga Music, iar ca o noutate, Ruby a fost unul dintre autorii textului. In momentul lansarii, Ruby a fost implicata in cel mai grandios reality show, “Sunt celebru, scoate-ma de aici!”, unde a ajuns in marea finala. Single-ul s-a bucurat de un succes incredibil si, pe langa primele locuri in topurile muzicale, a adunat peste 490.000 de vizualizari in primele 24 de ore din momentul lansarii si 1 milion in primele 60 de ore. La 3 luni de cand a fost lansat, videoclipul a depasit 18 milioane de vizualizari.

Dupa experienta din jungla, Ruby, alaturi de Catalin Morosanu si Dorian Popa (cei trei finalisti ai emisiunii-concurs) lanseaza piesa “Lasa cucu-n pace”. Ideea piesei s-a nascut de la o replica pe care a avut-o Morosanu intr-una dintre probele la care a fost supus in Africa, iar imediat dupa incheierea show-ului, mai exact cand erau pe aeroport si se intorceau in Romania, Ruby a inceput sa fredoneze o linie melodica folosind replica lui Morosanu: “Lasa cucu-n pace”. Intr-un decor fascinant, Ruby, Morosanu si Dorian au pus in scena, exact ca intr-o piesa de teatru, experientele pe care le-au trait pe continentul negru.

Octombrie 2015 – Piesa “Baiat de bani gata” (feat Pacha Man) este reorchestrata si lansata odata cu premiera filmului “Lumea e a mea”, fiind parte din coloana sonora a acestuia, alaturi de colaborarea din CRBL si Ruby, piesa “Toata tara”.

Ruby si Dorian Popa continua colaborarea de succes si lanseaza single-ul si videoclipul “Buna, ce mai zici?”. Videoclipul a fost regizat de catre Dan Petcan si a fost filmat pe parcursul a cateva zile, atat in Bucuresti, cat si in Paris. In doar 4 luni de cand a fost lansat, videoclipul a depasit 22 de milioane de vizualizari pe YouTube. Odata cu lansarea single-ului “Buna, ce mai zici?”, Ruby a lansat si propriul blog: www.bunasuntruby.ro, cu materiale despre intamplarile din viata ei, muzica, filme, calatorii, fashion, beauty, gaming, cooking etc.

In 2015, Ruby a avut 2 piese in Top 10 YouTube Rewind al celor mai populare melodii de pe celebra platforma. Este vorba despre “Nu pune la suflet” (feat What’s Up) si “Lasa cucu-n pace” (feat Morosanu & Dorian Popa), cu un total de peste 43 de milioane de vizualizari pe canalul de YouTube al Cat Music.

Martie 2016 – Ruby lanseaza “Tata”, o piesa emotionanta despre reintoarcerea la sine, la radacinile fiecaruia dintre noi, la dragostea celor care ne-o ofera si ne-au oferit-o neconditionat. \

Mai 2016 – Ruby colaboreaza cu Nosfe de la Satra Benz pentru single-ul “Condimente”, cu o mega-productie video: un decor special creat, in mood, coregrafii inedite, tinute si bijuterii tematice. Piesa depaseste in doar 3 luni, 30 de milioane de vizualizari pe YouTube.

Septembrie 2016 – Ruby lanseaza o colaborare inedita, cu trupa Voltaj: piesa “Nana”, inclusa pe albumul “X” al trupei.

Octombrie 2016 – Ruby lanseaza piesa “Nu caut iubiri”, o mega-colaborare cu Uzzi. In primele 22 de ore de cand a fost lansata, piesa aduna 1 milion de vizualizari pe YouTube, zeci de articole si sute de share-uri si numeroase reactii pozitive.

Piese din portofoliu:

“Nu caut iubiri” (feat Uzzi)

“Condimente” (Nosfe feat Ruby)

“Buna, ce mai zici?” (feat Dorian Popa)

Stinge lumina

Nu pune la suflet (feat What’s UP)

De la distanta

Baiat de bani gata (feat Pacha Man)

1001 nopti

Doua suflete

Tu (Inima si sufletul)