Artisti >

Ioana Anuta (Jo)

Pe numele ei real, Ioana Bianca Anuta, s-a nascut in Slatina, pe 29 august 1994, orasul in care a absolvit Colegiul National “Radu Greceanu”.

Inceputurile sale muzicale coincid cu lansarea trupei de rock alternativ X Plod, la vremea aceea singura trupa de rock formata din copii. Timp de aproximativ 3 ani de zile, Ioana a fost solista trupei, participand la numeroase concursuri muzicale.

De la 13 ani a inceput sa studieze teorie muzicala si canto cu Crina Mardare, iar din 2013 studiaza actorie, sectia teatru, la Universitatea Hyperion.

In anul 2009, participa in Finala Eurovision Junior Romania cu piesa “Girls don’t cry” si este reprezentanta Romaniei la celebrul concurs.

Anul 2012 vine cu participarea in cadrul concursului X Factor, unde tanara artista isi demonstreaza calitatile vocale si se claseaza pe locul al doilea in finala concursului. Dupa experienta X Factor, Ioana Anuta devine Jo si concureaza alaturi de alti artisti importanti din muzica romaneasca in emisiunea “Te cunosc de undeva”, avand parte de multe transformari spectaculoase.

Vara anului 2013 ii aduce rolul de prezentator in cadrul unei emisiuni de divertisment de la TVR, moderand zilnic emisiunea, in direct, de la malul marii.

In 2014, colaboreaza cu Uddi pentru single-ul “Lasa-ma pe mine”. S-au vazut, au concurat unul impotriva celuilalt la X Factor, s-au placut si au lansat videoclipul „Lasa-ma pe mine”, primul clip din cariera ei pentru Jo.

Tot in 2014, Jo lanseaza o noua piesa si un nou videoclip, de aceasta data alaturi de Dorian Popa. Piesa “Dragoste nebuna” este compusa de catre artista, alaturi de Boier Bibescu, Alex Cotoi, Nonis G si Adrian Tutu.

Un nou an, 2015, primul single solo lansat de catre tanara artista si primul mare succes din cariera ei. Piesa “Soapte” a fost lansata in luna iubirii si vorbeste despre sentimentul reconfortant pe care il ofera iubirea impartasita, cu fiecare atingere, sarut si experienta traite alaturi de sufletul pereche.

Dupa cateva luni, tot in 2015, Jo colaboreaza cu Randi si lanseaza single-ul si videoclipul “Pana vara viitoare”. In 24 de ore de cand a fost lansata, piesa a adunat peste 300.000 de vizualizari. Single-ul “Pana vara viitoare” cucereste topurile muzicale si depaseste in doar 5 luni de la lansare, 25 de milioane de vizualizari pe YouTube.

Noiembrie 2015, J0 colaboreaza cu Geørge (ex Jorge) pentru single-ul “Nimeni nu-i perfect”, lansat alaturi de un videoclip care traduce in imagini o serie de trairi care ne duc cu gandul la filmele retro de la Hollywood.

Martie 2016 - Dupa succesul piesei ‘Pana vara viitoare’, un no. 1 care a stat in topurile celor mai difuzate piese pe radio si TV timp de aproape jumatate de an, Jo lanseaza single-ul si videoclipul ‘Mesajul meu’.

Iulie 2016 - Dupa ce ne-a cucerit cu hiturile lansate pana acum, inca de la primul single solo, “Soapte”, Jo ne duce acum intr-un rai muzical si vizual cu noul single si videoclip – “Cu-n picior in rai”. 

Piese din portofoliu:

Mesajul meu

Cu un picior in rai

Pana vara viitoare, feat Randi

Soapte

Dragoste nebuna, feat Dorian Popa

Lasa-ma pe mine, feat Uddi

Inapoi, feat Juju

Jo – Nimeni, feat Ovi