Artisti >

Alb Negru

Trupa ALB NEGRU – respectiv Andrei și Kamara, reprezinta un proiect inedit care, de la bun inceput, s-a facut remarcat datorita contrastelor la nivel de imagine.

De-a lungul timpului, au lansat piese ale caror versuri  sunt cântate în limba română și franceză, suprapuse ingenios peste ritmuri dance, alerte, cu influențe r&b sau reggae. Mesajul recurent al trupei este că muzica poate însemna dragoste, iar dragostea are mai multe sensuri, scopul celor doi fiind să dea un nou sens expresiei “te iubesc”, expresie transformată în “je t’aime” cald, pasional și sincer.

Scena Festivalului de la Mamaia a fost prima care i-a gazduit pe cei doi baieti de la Alb Negru, in toamna anului 2004. Piesa “Noi doi”, participantă la acest festival, avea să devină, în scurt timp, un hit.

“En garde” (2004), albumul care a reunit primele piese Alb Negru, a marcat debutul pe piața muzicală a acestor băieți, descoperiți de către “Domnul Problemă”.

“Fără sens”, piesa care a promovat cel de-al doilea material discografic, “Passion” – 2005, a consolidat poziția formației Alb Negru pe piața muzicală românească și a atras atenția radiourilor din Turcia, Spania și Franța.

Vara lui 2005 le aduce băieților participarea la Festivalul de la Mamaia și Premiul pentru Excelență artistică din partea Fundației “Ion Voicu”, pentru piesa “Hello! (Muza mea)”.

În 2007, alături de Todomondo, ei castiga Finala Naționala Eurovision și reprezintă Romania la Helsinki, unde se clasează pe locul 13 din 41 de țări, cu piesa “Liubi Liubi I Love You”.

De-a lungul timpului, Alb Negru a colaborat cu artiști de renume ai României precum Andra, Nico, Paula Seling, Horia Brenciu, Vlad Cretu sau Andreea Banica.

In anul 2012, Alb Negru lanseaza hitul “Mi-e sete de tine”, piesa castigatoare a “Best Song 2013″ si “Best Pop 2013″, in cadrul Media Music Awards 2013. Dupa succesul piesei “Mi-e sete de tine” si mega-turneul cu acelasi nume, baietii de la Alb Negru lanseaza  ”Colegi de camera”, iar anul 2014 aduce un nou videoclip colorat – Dubii.

In septembrie 2014, odata cu aniversarea celor 10 de ani de activitate muzicala, Alb Negru lanseaza single-ul “Tentatii” si cel de-al 5-lea material discografic intitulat “TENtatii”, pe care gasim 10 piese, pintre care hituri ca “Mi-e sete de tine”, “Colegi de camera”, “Charisma”. Single-ul “TENtatii” este compus de catre Yogi, Liviu Teodorescu, Georgian Idriceanu, Robert Toma, Shift si Madalin Rosioru, in studiourile DeMoga.

In 2015, Alb Negru se intoarce la formula care i-a mentinut cativa ani in topurile muzicale si lanseaza din nou, alaturi de Ralflo si Rares, o noua promisiune muzicala. Piesa “Love, love” este compusa de baietii de la Alb Negru, Kamara si Andrei, alaturi de George Popa, Ralflo si Rares, iar videoclipul este regizat de catre Dan Petcan.

Piese din portofoliu:

Tentatii

Mi-e sete de tine

Colegi de camera

Dubii

Fierbinte (feat. Andra)

Lasa-te iubita

Amintiri

Salvamar (feat. Andreea Banica)

Fara sens

Spotlight

Kalimba