Artisti >

Kamelia

Kamelia Hora s-a nascut pe data de 5 septembrie 1986, in Stei, Bihor. Kamelia este absolventa a Facultatii de Geografie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

La 14 ani, Kamelia Hora a scos primul album cu George Hora, artist, compozitor, producator si fratele ei. La 19 ani, Kamelia era solista unei trupe de cover-uri, la 20 ani a participat in cadrul concursului TV “Megastar”, iar la 22 a fost in turneul “Istoria Dansului”, al trupei Simplu.

Schimbarea a venit la varsta de 23 ani, cand colaboreaza cu Puya pentru hitul “Change”. Urmeaza piesa “V.I.P.”, tot alaturi de Puya, extrasa de pe albumul „Romanisme 2” al rapperului roman. Ulterior a lansat o piesa in colaborare cu trupa Hi-Q, iar in septembrie 2010, chiar de ziua ei de nastere, Kamelia a lansat single-ul “Dreamin’”.

Anul 2011 aduce un nou single, “Come Again”, dar si un cover dupa hitul “Someone Like You”, al cantaretei Adele. La doar 3 saptamani de la lansarea videoclipului oficial “Come Again”, Kamelia le multumeste fanilor pentru sustinere si le face cadou piesa “Prima Oara”. La scurt timp de la lansare, “Prima Oara” inregistreaza un numar record de vizualizari pe YouTube.

A inregistrat 20 de episoade cu titlul “Karaoke with Kamelia”. Este printre compozitorii piesele proprii: “Dreamin’, “Come Again”, “Prima Oara”. Mai mult, a scris piese pentru artisti precum DJ Andi & Stella (“Happiness” si “Freedom”), Sistem (“Soare”), George Hora (“Privesc inainte”), Puya & Kamelia (“VIP”).

Kamelia a realizat si o varianta reggae dupa piesa lui Smiley “Dream Girl”. Coverul se numeste “Dream boy”, iar de Valentine’s Day a inregistrat o varianta unplugged a piesei “Prima Oara”, in cadrul seriei Urban Studio.

In 2012, lanseaza single-ul “Vara rece” (Eli feat Kamelia) si o alta colaborare, single-ul “Lumea e a mea”, alaturi de Voltaj.

Anul 2013 aduce o alta super colaborare pentru Kamelia. Artista lanseaza alaturi de Vescan hitul “Piesa mea preferata”, una dintre cele mai vizualizate piese pe YouTube dintre cele lansate de catre ea; peste 25 de milioane de vizualizari in 3 ani de cand a fost lansata. Tot in 2013 lanseaza 3 cover-uri acustice (“One of us”, “Stand by me”, “Set fire to the rain”), iar varianta lansata de catre ea pentru piesa “Stand by me” a fost utilizata intr-o reclama pentru Ford (firma de automobile) si difuzata in America.

Urmeaza alte colaborari cu Alan&Kepa, Stres, Blazon, Voxlight, dar si numeroase single-uri solo, cum ar fi “Te rog” (2014), “Stiu ca esti al meu” (2015). Tot in 2015 colaboreaza cu Bitza pentru single-ul “Dependentza” si alaturi de Colin pentru “Piesa noastra”.

La sfarsitul anului 2015, Kamelia lanseaza hitul “Amor”. In doar 6 luni de cand este lansat, piesa depaseste 24 de milioane de vizualizari si este una dintre cele mai populare pe YouTube. In clipul “Amor” artista intra in pielea unor personaje inedite, influentate de cultura asiatica, africana, dar si de cea urbana.

In vara anului 2016, Kamelia colaboreaza cu Bibanu’ MixXL pentru single-ul “Imi voi aminti”. Cel mai recent single lansat de Kamelia este “Suave”, piesa ce a fost prezentata fanilor in anul 2017.

Piese din portofoliu:

Amor

Come Again

Prima oara

Vara rece

Te rog