Artisti >

June

Pe numele real Cristina Tanase, June este o artista nascuta pe 26 iunie 1989, in Calarasi. Inspirata de un background muzical puternic, ce provine chiar din familie, ea a inceput sa cante de mica, a luat lectii de canto cu Crina Mardare si a interpretat piese pop, soul si jazz la diferite evenimente publice si private.

Anul 2016 a reprezentat un punct important in evolutia artistei. Cristina Tanase a participat la unul dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume, Montreux Jazz Festival din Elvetia, la concursul de voce, unde a intrat direct in semifinale cu o reinterpretare proprie in stil jazz a celebrei piese “Pana cand nu te iubeam”, a Mariei Tanase. Artista a reusit sa cucereasca publicul si juriul datorita originalitatii si curajului de a aduce o piesa de folclor romanesc la un festival de jazz clasic. Astfel, Cristina Tanase a primit “Special Jury Prize”, primul premiu de acest gen acordat in istoria de 50 de ani a festivalului. In acelasi an, ea a castigat premii muzicale la Young Music Festival si Premiul Cultural al anului 2016 “10 pentru Calarasi”, pentru performantele obtinute pe plan international.

Primavara anului 2017 ii aduce Cristinei Tanase si numele actual de scena, June, care a luat nastere prin colaborarea cu Monoir pentru piesa “We had love”, compusa de artista. In toamna aceluiasi an, June a lansat primul single din cariera, “Roads”, o piesa cu totul speciala, pe care a scris-o in perioada sa de cautari si definire ca artist. Clipul melodiei a fost filmat in Almeria (Spania) si regizat de Alex Ceausu, in timp ce piesa a fost compusa de artista si produsa de Monoir.