Artisti >

Ilinca

Maria Ilinca Bacila este o tanara artista nascuta in Cluj Napoca in anul 1998, ce provine dintr-o familie de muzicieni.

Ilinca studiaza muzica de la varsta de 7 ani, iar la doar 14 ani a participat la “X Factor” ca membra a unei trupe de fete, reusind sa ajunga pana in galele live. La doi ani dupa participarea la “X Factor”, artista urca pe scena “Vocea Romaniei”, unde face parte din echipa Loredanei Groza si unde ajunge pana in semifinale.

Dupa ce s-a facut remarcata la “X Factor” si la “Vocea Romaniei”, Ilinca incepe colaborarea cu mai multe institutii de cultura din tara, precum Filarmonica Iasi, Opera Romana Cluj si Teatrul Dramatic Brasov.

La inceputul anului 2017, Ilinca Bacila colaboreaza cu Alex Florea si prezinta melodia “Yodel it”, piesa inscrisa la Selectia Nationala Eurovision Romania 2017. Melodia compusa de Mihai Alexandru si Alexa Niculae a cucerit publicul si juriul, astfel ca “Yodel it” a castigat finala celebrului concurs, iar Ilinca si Alex au reprezentat Romania la Eurovision 2017. Acestia au ajuns in finala de la Kiev si au terminat pe locul 7, cu 282 de puncte.

Prima piesa solo lansata de artista a fost “Amici”, pe care publicul a putut-o asculta in premiera chiar in ziua in care  Ilinca a urcat pe scena Eurovision. Recent, castigatoarea Selectiei Nationale Eurovision 2017 si jurata Eurovision Romania 2018, a lansat cel de-al treilea single si videoclip din cariera, “Nu acum”. Muzica este compusa de Catalin Tamazlicaru, iar versurile sunt scrise de catre Irina Rimes.