Artisti >

Celia

Pe numele real Cristina Ioana Ancuta, Celia este o cantareata nascuta la Deva in anul 1984.
Ea si-a inceput cariera in anul 2005, cand s-a alaturat trupei Elegance, insa tot in acelasi an a si parasit grupul. Alaturi de Elegance a reusit, totusi, sa lanseze un album: “Cine te iubeste”.
Dupa parasirea trupei, artista si-a luat numele de scena Celia, iar in anul 2007 a lansat primul album solo, denumit simplu: “Celia”. Dintre piesele de pe album, compuse de Costi Ionita, au reusit sa cucereasca topurile “Trag aer in piept” si “Soapte”.
La sfarsitul anului 2008, Celia a lansat o noua melodie, “Silence”, iar in vara urmatorului an a lansat “Povestea mea”, o piesa care a avut si o varianta in engleza: “My story”. Varianta in engleza a piesei a fost una dintre cele mai difuzate piese in SUA in anul 2011.
In 2011, Celia a lansat mai multe piese, printre care “Dame” (feat. Shaggy) si “It is love” (feat. Kaye Styles), aceasta din urma reusind sa cucereasca topurile din Romania si de peste hotare. In anii ce au urmat, Celia a mai lansat cateva piese, printre care “Dor de noi” si “Love 2 party” (feat. Mohombi), in anul 2012, si “Iubire” (feat. Buppy Brown), in anul 2014.
Dupa o pauza, Celia a revenit in anul 2017 cu piesa “La doua capete” (feat. Karym). La sfarsitul aceluiasi an, artista a lansat un nou single: “Apus amar”.
Sufet de Hartie” este single-ul lansat de Celia in 2018, piesa in care vorbeste despre problemele de cuplu din zilele noastre.