Artisti >

Andreea Balan

Nascuta pe 23 iunie 1984, in Ploiesti, Andreea Balan si-a inceput cariera la varsta de 10 ani, in cadrul emisiunii TV “Ba da, ba nu”.

In anul 1996, artista a lansat primul ei album, “Ametiti de fum”, iar doi ani mai tarziu devenea, alaturi de Andreea Antonescu, membra a trupei Andre. Intre anii 1998 si 2001, trupa Andre a lansat sapte albume, iar in anul 2002 a primit patru Discuri de Platina si un Disc de Aur pentru cele peste 1,5 milioane de albume vandute.

Printre cele mai de succes piese ale trupei Andre se regasesc “Libera la mare”, “Noapte de vis” si “Lasa-ma papa la mare”.

In vara anului 2002, dupa ce a parasit trupa Andre, Andreea Balan lanseaza primul album solo, “Te joci cu mine”, iar din anul 2007, dupa ce castiga show-ul “Dansez pentru tine”, artista decide sa se reinventeze si ajunge sa aiba cel mai spectaculos show din Romania. In 2008, Andreea Balan si Petrisor Ruge participa in Mexic la varianta internationala a concursului “Dansez pentru tine”, unde se claseaza pe pozitia a doua.

In toata aceasta perioada, printre cele mai de succes piese ale artistei sunt “Te joci cu mine”, “Nopti de vara”, “Oops, eroare”, “O straina”, “Nu stiu sa fiu numai pentru tine” (feat. Keo) si “Prinde-ma, aprinde-ma”.

Dupa ce a participat la varianta internationala a show-ului “Dansez pentru tine”, popularitatea Andreea Balan a crescut semnificativ, iar in anul 2009 lanseaza “God” si “Trippin”. Doi ani mai tarziu, artista lanseaza “Like a Bunny” si “Lovin” (alaturi de Andra, Connect-R si Puya). In anii ce au urmat, Andreea Balan a lansat piese precum “Money love”, “Things u do 2 me”, in colaborare cu Mike Diamondz, “Iubi”, in colaborare cu Sonny Flame, “Decor”, alaturi de Cris Blaziny, “Rece”, “Uita-ma”, in colaborare cu Cortes, si “Sens unic”.

In anul 2018, Andreea Balan revine in atentia fanilor cu un nou single plin de pasiune, “Tango in priviri”.

Cateva luni mai tarziu, Andreea Balan lanseaza “Asa de frumos”

balan site