Artisti >

Smiley

Dupa 5 albume de succes cu SIMPLU, trei albume ca artist solo, importante premii muzicale, aparitii in filme si numeroase turnee nationale, Smiley este cu siguranta cel mai apreciat pop star din Romania.

Alaturi de SIMPLU, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aurOare stii (2002), Zece (2004), RMX Simplu (2006), Simplu Best Of (2006), Oficial imi merge bine (2006).

In 2008, Smiley si SIMPLU au castigat premiul “Best show” pentru “Istoria Dansului“, o productie care a necesitat costume impresionante, un design complex si versatil al scenei, interpretari live.

Tot in 2008, Smiley a lansat primul sau album solo, “In lipsa mea“, care a fost premiat cu un disc de aur si cu distinctia “Best album” la Romanian Music Awards.

Primul single de pe albumul “In lipsa mea“ a fost declarat “Best song” si i-a adus lui Smiley titulatura de “Best solo artist”. Extras-single-urile de pe acest album, care au ocupat primele locuri in topuri, sunt: “Designed to love you” ,“Am bani de dat”, ”Preocupat cu gura ta” si “In lipsa mea”.

In 2010, Smiley a lansat cel de-al doilea album din cariera solo, “Plec pe Marte” (Best Pop Dance Album). Piesele de pe acest album au devenit rapid hituri si au obtinut numeroase premii in industria muzicala autohtona.

Plec pe Marte” a ocupat primul loc, timp de 20 de saptamani in topurile muzicale, potrivit Nielsen, iar Smiley este desemnat artistul cu cel mai bun live. Single-ul “Love is for Free”, in colaborare cu Pacha Man, a ocupat primul loc timp de 14 saptamani, potrivit Nielsen, piesa declarata “Best Pop-Dance”.

In 2011, Smiley este declarat “Best Male Artist”, la Romanian Music Awards, datorita single-ului “Dream girl”.

In luna aprilie 2012, Smiley a lansat un nou single, “Dead man walking”. Acesta a intrat imediat in play-listul tuturor radiourilor din Romania, fiind cea mai difuzata piesa, la radio si la TV, in acea perioada, conform Media Forest.

Videoclipul “Dead man walking” a fost o premiera mondiala, Smiley devenind primul artist care foloseste intr-un clip elemente de realitate augmentata. Evenimentul de lansare a fost unul special si a avut loc in ultima zi a lunii mai 2012 intr-o sala de cinema, in prezenta a peste 300 de persoane.

In iunie 2012, Smiley a castigat premiile pentru Best Producer” si Best Website”, la gala Romanian Music Awards, din Craiova.

Tot in 2012, Smiley lanseaza hitul “Cai verzi pe pereti”, alaturi de Alex Velea si Don Baxter, piesa ce a stabilit un record pe Youtube in 2012, adunand peste 18 milioane de vizualizari.

Anul 2013 aduce lansarea celui de-al treilea album solo, “ACASA”. De pe acest album, Smiley lanseaza single-urile “Dead man walking”, “Criminal”, feat-ul cu raperul turc Kaan si “Acasa”. In martie 2014, Smiley concerteaza la Sala Palatului, in fata a peste 4000 de spectatori. Mega-concertul s-a numit “ACASA”, iar pe scena au urcat, printre altii, Simplu, Alex Velea, Cabron, Guess Who, Don Baxter sau Pavel Bartos.

In aprilie 2014, Smiley lanseaza piesa “Nemuritori”, coloana sonora a filmului “#Selfie”, artistul facand parte din distributia filmului, alaturi de actori renumiti ca Florin Calinescu, Alina Chivulescu, Razvan Vasilescu, Olimpia Melinte si multi altii.

La inceputul anului 2015, Smiley a lansat un nou single. „Oarecare” este o piesa pe care artistul a decis sa le-o ofere fanilor, la cererea lor. Acest lucru explica si succesul imediat obtinut de single: „Oarecare” a intrat direct pe pozitia 8 in topul celor mai difuzate piese romanesti pe radio si s-a menținut pe locul I timp de 9 saptamani consecutiv.

Totodat, artistul a lansat si doua piese in cadrul campaniei #maimusic. „10 Minutes” este o colaborare cu Feli, iar „My Present for You”, featuring Jazzy Jo, este piesa care a încheiat luna #maimusic, inclusa si pe coloana sonora a filmului „Poveste de dragoste”, regizat de Cristina Iacob.

In luna decembrie 2015, Smiley a colaborat cu DOC pentru piesa „Pierdut buletin”, primul single extras de pe noul album al rapper-ului: „DOC & Motzu in HD”. Succesul piesei a fost unul incredibil, aceasta a adunat in mai putin de doua luni de cand a fost lansata peste 9 milioane de vizualizari pe YouTube.

La inceput de 2016, Smiley a surprins printr-o productie diferita fata de cele pe care le cunosteau oamenii. „Insomnii” este o piesă atipica, dar extrem de frumoasa, o poveste ce lasa imaginatia celui care o asculta sa zboare fara limite.

Octombrie 2016 – Smiley se pregateste pentru albumul cu numarul patru. Primul single extras de pe noul album, care se anunta a fi cel mai complex material al artistului, se numeste „Indragostit (desi n-am vrut)”. Piesa este compusa si produsa in studiourile HaHaHa Production si vine cu un material video, dupa scenariul si regia lui Ionuț Trandafir. Videoclipul are o poveste aparent neobisnuita, un amestec inspirat de nebunie, curaj si emotie, care ne transpune cu totul in starea frumoasa a piesei.

Piese:

Indragostit (desi n-am vrut)

Criminal

Acasa

Dead man walking

Nemuritori

Insomnii

Pierdut buletin

Cai verzi pe pereti