Artisti >

Shift

Pe numele real Gabriel Mihai Istrate, Shift este unul dintre cei mai apreciati artisti de pe piata muzicala romaneasca. De origine din Galati, unde in 1998 pune bazele trupei Ilogic, Shift colaboreaza cu Urban Records ca artist si producator, bucurandu-se de muzica alaturi de Raparta, Mc Bean, Connect-R, Matteo, Tom Boxer, Mike Diamondz, Vanotech, K-Gula si DJ Undoo.

In 2008, Gabi Istrate se hotaraste sa plece la drum in varianta solo si lanseaza clipul piesei “Prea Devreme” sub pseudonimul Kreuzet. In aceeasi perioada vine in Bucuresti, unde colaboreaza cu Kontrol Room Studio @Sahia Film, punandu-si creatiile la dispozitia unor artisti ca Besa (Albania), 361Grad (Elvetia), Roxy Rocks, Andreea Antonescu, Sylvie, K1, Dariela, Alexandra Stanciu si Lavinia. Tot atunci produce integral albumul “Acelash – E bine rau” si pune bazele grupului de productie Midiots.

Anul 2010 aduce noi schimbari in cariera sa: isi schimba pseudonimul in Shift, filmeaza primele trei videoclipuri si isi mareste portofoliul de artisti cu care colaboreaza pe partea de productie: Puya, Bere Gratis, DJ Osaka, SRG si Sylvie.

In primavara anului 2012 lanseaza un featuring inedit cu artistul George Nicolescu. Piesa “Viata-i de vina” uneste doua lumi, doua stiluri muzicale si doua personalitati diferite, rezultatul fiind unul armonios si cu un puternic mesaj social si muzical. In decembrie 2012, Shift lanseaza videoclipul single-ului “Lejer”, prin care artistul dezvaluie publicului  conceptul sau despre viata.

Anul 2013 vine cu mega-colaborarea cu Marius Moga pentru single-ul “Sus pe toc”, unul dintre hiturile anului, cu milioane de vizualizari pe YouTube si difuzari la radio si TV. Tot in 2013, Shift lanseaza, alaturi de Paula Seling, piesa “Arde”.

In 2014, Shift surprinde din nou, de aceasta data cu remake-ul “Dupa ani si ani” al hitului nemuritor de la Compact, alaturi de finalistul Vocea Romaniei 2013 Vizi Imre. Luna aprilie a aceluiasi an aduce hitul “Rupem boxele” si colaborarea cu sexy-diva Andreea Banica.

In 2015 colaboreaza cu Andra pentru single-ul “Avioane de hartie”, una dintre cele mai virale piese ale inceputului de an, dar si una dintre cele mai difuzate la radio si tv. Si tot in 2015 este featul Addei pentru single-ul “Vin sec”, a doua colaborare dintre cei doi.

In primavara anului 2016, Shift lanseaza o piesa in colaborare cu Lariss, “Prefer”. Aceasta colaborare a venit de la sine, mai ales ca Shift este cel care a produs hit-urile internationale ale lui Lariss (“Dale Papi, “Epana” si “Dropping da Bomb”). Piesa este produsa in studioul DeMoga Music, alaturi de Marius Moga si echipa lui, iar videoclipul este regizat de catre Spike. Tot in 2016, Shift lanseaza albumul ”Adevarul”, primul material discografic al artistului, un mix intre underground si pop si care contine 16 piese. Pe album se regasesc melodii in colaborare cu Puya, Connect-R, Andra, Vescan sau Adda. 

In anul 2017, Shift a lansat mai multe piese, printre care “Taci inima” (feat. Jo) si “De la apus la rasarit”.

In anul 2018, Shift a lansat “Nu ma intorc”, “Piele alba, piele neagra” feat. Connect-R, “Pana in rai” feat. Lora, ” Linistea”

Shift