Artisti >

Shift

Shift (pe numele real Gabriel Mihai Istrate) este unul dintre cei mai noi artisti de hip-hop de pe piata muzicala romaneasca.

De origine din Galati, unde in 1998 pune bazele trupei Ilogic, Shift colaboreaza cu Urban Records ca artist si producator, bucurandu-se de muzica alaturi de: Raparta, Mc Bean, Connect-R, Matteo, Tom Boxer, Mike Diamondz, Vanotech, K-Gula, Dj Undoo.

In 2008, hotaraste sa plece la drum in varianta solo si lanseaza clipul piesei “Prea Devreme” sub pseudonimul “Kreuzet”.

In perioada 2008-2009 revine in Bucuresti unde colaboreaza cu Kontrol Room Studio @Sahia Film, punandu-si creatiile la dispozitia unor artisti ca Besa (Albania), 361Grad (Elvetia), Roxy Rocks, Andreea Antonescu, Sylvie, K1, Dariela, Alexandra Stanciu, Lavinia.

In aceeasi perioada produce integral albumul “Acelash – E bine rau” si pune bazele grupului de productie “Midiots”.

Anul 2010 aduce noi schimbari in cariera sa: isi schimba pseudonimul in “Shift”, filmeaza primele 3 videoclipuri si-si mareste portofoliul de artisti cu care colaboreaza pe partea de productie (Puya, Bere Gratis, Dj Osaka si SRG, Sylvie).

In primavara anului 2012 lanseaza un featuring inedit cu artistul George Nicolescu. Piesa “Viata-i de vina” uneste doua lumi, doua stiluri muzicale si doua personalitati diferite, rezultatul fiind unul armonios si cu un puternic mesaj social si muzical.

In decembrie 2012, Shift lanseaza videoclipul single-ului “Lejer”, prin care artistul dezvaluie publicului  conceptul sau despre viata.

Anul 2013 vine cu mega-colaborarea cu Marius Moga, pentru single-ul “Sus pe toc”, unul dintre hiturile anului, cu milioane de vizualizari pe Youtube si difuzari la radio si TV. Tot in 2013, Shift lanseaza, alaturi de Paula Seling, piesa ARDE.

In 2014 Shift surprinde din nou, cu remake-ul “Dupa ani si ani”, al hitului nemuritor de la Compact, alaturi de finalistul Vocea Romaniei 2013, Vizi Imre.

Luna aprilie a anului 2014 aduce hitul “Rupem boxele” si colaborarea cu sexy-diva Andreea Banica.

In 2015 colaboreaza cu Andra pentru single-ul “Avioane de hartie”, una dintre cele mai virale piese ale inceputului de an, dar si una dintre cele mai difuzate la radio si tv. Si tot in 2015, este featul Addei pentru single-ul “Vin sec”, a doua colaborare dintre cei doi.

Mai 2016 – Shift lanseaza o piesa in colaborare cu Lariss – “Prefer”. Cum cei doi artisti lucreaza si compun in acelasi studio, Midiots Production, aceasta colaborare a venit de la sine, mai ales ca Shift este cel care a produs hiturile internationale ale lui Lariss (“Dale Papi, “Epana” si “Dropping da Bomb”). Shift si Lariss pun in scena o poveste de dragoste cu cicatrici pe inimile celor doi indragostiti, care inca nu reusesc sa depaseasca un moment tensionat. Piesa este produsa in studioul DeMoga Music, alaturi de Marius Moga si echipa lui, iar videoclipul este regizat de catre Spike.

Tot in 2016, Shift lanseaza albumul ”Adevarul”, primul material discografic al artistului, un mix intre underground si pop si care contine 16 piese. Pe album se regasesc melodii in colaborare cu Puya, Connect-R, Andra, Vescan sau Adda. 

Piese din portofoliu:

“Prefer” (feat Lariss)

“Sus pe toc” (feat Marius Moga)

“Lejer”

“Avioane de hartie” (feat Andra)

Adda feat Shift – Vin sec

“Dupa ani si ani” (feat Vizi Imre)