Artisti >

Lidia Buble

A fost odata ca niciodata… Lidia Buble.

Nascuta pe 9 iunie 1993, in Deva, artista cu un nume de familie atipic pentru Romania, Buble, a inceput de la o varsta frageda gimnastica de performanta in orasul ei natal.

Pe langa gimnastica, Lidia a facut atletism si a urmat cursurile unei facultati de sport.

Pasionata de muzica, inca din copilarie, artista a mostenit talentul din familie, iar alaturi de cei 10 frati ai sai a cantat in corul bisericii. La cei 21 de ani ai sai, Lidia s-a mutat in Bucuresti pentru a face muzica la un nivel profesionist, iar in paralel cu activitatea muzicala, este angajata unui salon auto din Bucuresti.

Intotdeauna mi-a placut sa ma descurc singura. La inceput, imediat dupa ce m-am mutat, a fost o perioada ceva mai complicata, dar am reusit sa ma adaptez la ritmul Bucurestiului“, completeaza Lidia.

Lidia Buble a fost descoperita de catre Adrian Sina, cel care este impresionat de vocea ei senzationala si de pasiunea pentru muzica. Primul ei single, “Noi simtim la fel”, o poveste de dragoste moderna, este prima inregistrare intr-o studio profesionist si anume, Premium Artist. “Noi simtim la fel” reprezinta primul mare succes al frumoasei artiste, fiind una dintre cele mai difuzate piese pe posturile radio si tv din Romania. Anul 2014 vine si cu primul premiu important din cariera Lidiei Buble, “Best New Act”, la premiile Romanian Music Awards. Lidia a mai colaborat si cu Akcent pentru single-urile “Kamelia” si “Andale”.

In luna septembrie a anului 2014, colaboreaza cu trupa dIRECTIA 5 pentru piesa si videoclipul “Forever Love”. Videoclipul este regizat de catre Dan Petcan, iar piesa “Forever Love” este compusa de catre Marian Ionescu si versurile sunt scrise de catre Raluca Diana David. Cum dragostea este mereu la inaltime, artistii au urcat deasupra Bucurestiului pentru a filma videoclipul piesei, tocmai pentru a sublinia mesajul profund al versurilor, acela ca dragostea vine sub cele mai variate forme, in cele mai interesante locuri, de multe ori fara ca noi sa observam. Tot in 2014, Lidia este invitata speciala a baietilor de la dIRECTIA 5 la concertul “Forever Love”, de la Sala Palatului.

Cel de-al doilea single al Lidiei se numeste “Inima nu stie” si a fost lansat la inceputul anului 2015. O poveste cinematografica plina de intriga si pasiune, videoclipul “Inima nu stie” o aduce pe Lidia Buble intr-un rol inedit, de bad girl, pentru care s-a antrenat intens, alaturi de un instructor de Aikido. Lidia este implicata intr-o poveste de iubire din care are doar de suferit, fapt ce o motiveaza sa se razbune, asemenea personajului interpretat de catre Uma Thurman in filmul “Kill Bill”.

Septembrie 2015 – Lidia lanseaza single-ul “Le-am spus si fetelor” (feat Amira), pe scena premiilor Media Music Awards din Sibiu. In doar o luna de cand a fost lansat, single-ul depaseste 6,7 milioane de vizualizari pe canalul de YouTube al Cat Music intra pe primele pozitii in topurile muzicale. In octombrie 2015, Lidia si Amira lanseaza videoclipul hitului “Le-am spus si fetelor”.

Aprilie 2016 – Dupa hitul “Le-am spus si fetelor”, cu milioane de vizualizari pe YouTube si primele pozitii in topurile muzicale, Lidia lanseaza o noua piesa in colaborare cu Adi Sina, “Ma certi”.

Septembrie 2016 – La un an de cand a fost lansata piesa “Le-am spus si fetelor”, pe scena Media Music Awards, Lidia a lansat single-ul “Mi-e bine”, alaturi de Matteo. Show-ul electrizant pe care Lidia l-a pregatit alaturi de 12 dansatoare a inclus momentul “Mi-e bine”, cand, alaturi de Lidia, pe scena a urcat Matteo, o surpriza pentru publicul prezent in Piata Mare. Piesa a adunat in doar 2 saptamani peste 6,5 milioane de vizualizari pe YouTube. 

Piese:

Mi-e bine (feat Matteo)

“Le-am spus si fetelor” (feat Amira)

Ma certi (feat Adrian Sina)

“Noi simtim la fel” (feat Adrian Sina)

“Inima nu stie” 

“Forever Love” (feat dIRECTIA 5)