Artisti >

Ester Peony

In varsta de 25 de ani, Ester Alexandra Cretu, cunoscuta ca Ester Peony, este o cantareata si compozitoare de origine romana care si-a descoperit pasiunea pentru muzica inca din copilarie, atunci cand locuia impreuna cu familia sa in Montreal, Canada. A inceput cursurile de canto Jazz la 8 ani, iar patru ani mai tarziu, cand a revenit in tara, Ester a inceput sa studieze la Liceul Dinu Lipatti din Pitesti, sectia pian. La varsta de 13 ani se transfera la sectia Chitara clasica pana in clasa a noua, cand continua cursurile la sectia Canto clasic.

In 2013 se inscrie la Facultatea de Interpretare Muzicala din Bucuresti unde studiaza compozitie Jazz. Un an mai tarziu, Ester incepe sa compuna muzica pentru artisti precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy si Pepe, atat din zona mainstream, cat si din underground. In iarna aceluiasi an, Ester a lansat alaturi de Ana Baniciu, Puya, Doddy, Vescan si Mahia „Cuminte de Craciun”.

Au urmat apoi cover-uri precum „Derniere Danse”(Indila), „My Heart is Refusing Me”(Loreen), iar in 2015, Ester lanseaza primul single din cariera, „Sub aripa ta”(feat. Vescan), care a cucerit topurile muzicale si a adunat peste 16 milioane de vizualizari pe YouTube. Tot in 2015, artista continua colaborarea cu Vescan si lanseaza alaturi de el, Alan si Kepa „Oameni”. In 2016, colaboreaza cu Phelipe si lanseaza single-ul si clipul „1000 de motive”, ce a generat aproape 3 milioane de view-uri pe YouTube.

In vara aceluiasi an, Ester a inceput sa concerteze in tara atat solo, cat si in cadrul turneului „Noi sa fim sanatosi!”, organizat in marile orase ale Romaniei alaturi de Puya, Vescan, Doddy si Anastasia. In 2017, Ester isi dedica timpul muzicii si scrie piese pentru diferiti artisti, dar si pentru ea. La inceputul anului 2018, lanseaza  „Dig it”, un EP ce contine patru piese: „On My Way”, „So Fine”, „Leaving Tomorrow” si „Dig It”, iar cateva luni mai tarziu, Ester compune alaturi de Alexandru Serbu si Ioana Victoria Badea „On a Sunday”, piesa pe care aceasta o inscrie in marea competitie a Selectiei Nationale Eurovision 2019. Single-ul imbina sound-ul de chitara  cu versurile ce vin in completarea mood-ului dark, cu un mesaj: Dragostea devine periculoasa atunci cand o oferi persoanei nepotrivite.

Ulterior, Ester castiga marea cursa si urmeaza sa reprezinte Romania la Tel Aviv in mai 2019. In prezent, Ester continua cursurile de canto si lucreaza la primul ei album care va fi lansat pe parcursul anului 2019.

Dupa ce a castigat Selectia Nationala, Ester Peony, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2019, lanseaza videoclipul piesei “On A Sunday”, o productie cinematografica in regia lui Petre Nastase. Clipul reda in imagini povestea fiecarui vers al piesei si prezinta mai multe laturi ale personalitatii protagonistei. Cu o imagine puternic conturata si o atitudine indrazneata, Ester pare ca traieste intr-o lume imaginara, in care fiintele legendare intruchipeaza emotiile si trairile ce pun stapanire pe intregul univers al artistei. Single-ul imbina sound-ul de chitara cu versurile ce vin in completarea mood-ului dark, cu mesajul: dragostea devine periculoasa, atunci cand o oferi persoanei nepotrivite.

EsterPeony(2) (1)