Artisti >

Cleopatra Stratan

Nascuta pe 6 octombrie 2002, la Chisinau, in Republica Moldova, Cleopatra Stratan este fiica lui Pavel Stratan, artist ce a cucerit topurile din Romania in anii 2000. Prima piesa pe care s-a auzit vocea Cleopatrei a fost “Mama”, care se regaseste pe al treilea album al lui Pavel Stratan. Iar prima oara cand artista a urcat pe scena a fost in toamna anului 2005.

Pe 15 iulie 2006, Cleopatra Stratan a lansat prima piesa din cariera, “Ghita”, iar pe 20 august prezinta si primul ei album, “La varsta de 3 ani”. Tot atunci a sustinut si primul ei concert live, care a fost sold out. Artista a cantat timp de 2 ore si a interpretat 20 de piese. Timp de 6 saptamani, Cleopatra a fost locul 1 in topul pieselor romanesti, iar albmul a primit Discul de Platina si Discul de Diamant.

Dupa succesul neasteptat, Cleopatra Stratan a intrat in Cartea Recordurilor, unde detine nu mai putin de sase recorduri:

- Cel mai tanar artist care a lansat un album de succes
- Cel mai tanar interpret care a sustinut un concert live de 2 ore in fata unui public numeros
- Cel mai bine platit artist care a primit 10.000 de euro pentru o singura piesa
- Cel mai tanar interpret care a primit trei premii MTV
- Cel mai tanar interpret care a avut un hit no.1 intr-o tara la nivel national
- Cel mai tanar cantaret de succes

In anul 2007, “Ghita” se lanseaza in tari precum Japonia, Taiwan, Coreea, Spania si Mexic, iar filmul italienesc “Marea Neagra” este regizat pe aceeasi melodie a Cleopatrei Stratan.

Dupa mai multe piese si videoclipuri lansate, Cleopatra Stratan isi lanseaza in anul 2008 propria papusa si prezinta un nou album: “La varsta de 5 ani”, iar in anul 2009 este inclusa de site-ul oddee.com in topul copiilor minune, unde ocupa locul 4.

Dupa o pauza, in toamna anului 2017 Cleopatra Stratan isi face auzita vocea pe piesa “Mami”, a fratelui ei Cezar, iar in vara anului 2018 lanseaza un nou single, “Te las cu inima”.

cleopatra stratan 2018