Artisti >

3 Sud Est

Adevarat fenomen muzical, trupa 3 Sud Est s-a format in anul 1997.

In scurt timp, cei 3 componenti ai sai, Laurentiu, Mihai si Viorel au fost numiti “Regii muzicii dance”, iar muzica lor a jucat un rol hotarator in evolutia muzicii in Romania.

Printre cele mai cunoscute melodii ale formației se numara “Ai plecat“, piesa prin care si-au definit stilul, “De ziua ta” sau “Amintirile”, cea mai de succes piesa a celor trei.

De-a lungul carierei, 3 Sud Est a obtinut numeroase premii importante, printre care se regasesc: Premiile Muzicale Cat Music/Sony Music – Premiul pentru cel mai bine vandut grup al anului (1998); Premiul APTR (Asociatia Profesionistilor din Radio si Televiziune), pentru videoclipul ”Amintirile” (1999); Festivalul Mamaia – Premiul pentru cel mai bun grup dance si Marele Trofeu de la Mamaia (2000); Premiile OTTO – organizate de Bravo Romania – Premiul pentru cel mai bun grup dance (2000); Premiile Industriei Muzicale Romanesti – premiul “The Best Romanian Group Award for the year 2000″; MTV Music Awards – premiul pentru “Cel Mai Bun Cantec”, pentru hitul  ”Clipe” (2004).

La  o luna de la constituire, 3 Sud Est lanseaza single-ul “Ai plecat”, un hit absolut care a stat in fruntea topurilor muzicale si playlist-urilor din discoteci, nu mai putin de un an.

In mai 1998, 3 Sud Est lanseaza primul album, intitulat “3rei SudEst”. Imediat dupa lansare, albumul a inregistrat o cifra de vanzari ce nu mai fusese atinsa pana atunci de nici o alta trupa sau artist din Romania. Albumul s-a vandut in peste 200.000 de copii originale, pe caseta audio si 6 000 de copii originale pe CD.

In iunie 1998, “Ai plecat” reintra in topurile de specialitate si castiga premiul pentru slagarul anului la Festivalul de la Mamaia.

In luna decembrie, castiga premiul Ballentine’s la sectiunea “dance”, in cadrul premiilor Ballentine’s, organizate de MediaPro. In aceeasi luna, in cadrul Galelor Cat Music, trupa este premiata la sectiunea de vanzari, pentru cea mai bine vanduta trupa a anului.

In  1999, trupa lanseaza albumul “Visul meu”, material care, in primele doua zile din momentul lansarii, a fost vandut in peste 30 000 de exemplare. Primul extras single este “Tu esti vinovat”.

In anul 2000, trupa lanseaza Ep-ul “Imi plac ochii tai”, care a fost reeditat in luna octombrie, alaturi de piesa bonus track “Te astept sa vii”. In cateva zile din momentul lansarii, “Te astept sa vii” intra in Romanian Top 100, unde, pentru prima data o trupa romaneasaca va fi in competitie cu cele straine, 3 SudEst ajungand pe locul I.

In acelasi an, castiga la Festivalul de la Mamaia marele trofeu si premiul pentru cel mai bun grup dance.

Spre finalul anului 2000, trupa lanseaza cartea si cd-ul “3 SudEst” – prima carte de acest gen din Romania.

In cadrul Premiilor Industriei Muzicale Romanesti din 2001 sunt desemnati cel mai bun grup al anului.

In anul 2005, 3 SudEst lanseaza single-ul si albumul “Cu Capu-n Nori”.

Dupa 11 ani de activitate, zeci de hituri si premii, trupa se desfiinteaza.

In 2014, hit-maker-ii 3 SudEst se reunesc si lanseaza single-ul “Emotii”, simultan, la toate statiile radio din Romania. In luna mai, 3 SudEst sustine, pe scena Salii Palatului din Bucuresti, un mega-concert “Emotii”, eveniment ce marcheaza reunirea trupei.

Dupa ce au cucerit topurile muzicale cu hitul “Emotii”, piesa anului in Romania conform Media Forest Romania, trupa 3 Sud Est lanseaza single-ul si videoclipul “Liberi”, in care ne indeamna sa indraznim sa visam, sa fim liberi si sa traim la maxim fiecare clipa a vietii.

In 2015, colaboreaza cu Inna pentru single-ul “Mai stai”, alaturi de un videoclip emotionant, lansate la inceputul anului, iar in toamna anului trupa 3 Sud Est lanseaza single-ul “Tic-Tac”.

Tic Tac! Emotii! A sosit momentul sa ascultam un nou single 3 Sud Est. Se numeste “Adio” si este prima lansare a baietilor din 2016. Single-ul “Adio” este lansat la un an de la mega-colaborarea cu INNA pentru hitul “Mai stai”.

Decembrie 2016 – La doua saptamani de cand au lansat piesa “Cine esti?”, baietii de la 3 Sud Est au revenit cu un videoclip ce subliniaza contrastul dintre zi si noapte si care a fost filmat pe bulevardele din Bucuresti. O poezia vizuala despre instrainare si dor, transpusa prin ratacire in noapte, pe strazile luminate, videoclipul este regizat de catre Dan Petcan.

Discografie

Single-uri:

Emotii

Liberi

Mai stai (feat INNA)

Cine esti?

Vorbe care dor

Albume:

Best of 3SE 1997-2007

Video DVD: Best Of:

Iubire (2007)

Cu capu-n nori (2005)

Symbol (2003)

Top (2002)

Sentimental (2001)

3 Sud Est prezintă “Starurile dance vă colindă” (2001)

Te Voi Pierde (2001) - Maxi single

Îmi Plac Ochii Tăi (2000)

Visul Meu (1999)