Artisti >

Uddi

Nascut si crescut in Iasi, UDDI a simtit dintotdeauna ca muzica este o parte importanta din viata sa.

Prima experienta pe plan muzical a lui UDDI (Dragos Udila) a fost X Factor, care a reprezentat o provocare si un pas important pentru cariera sa muzicala, acesta fiind locul unde a luat primele lectii de canto, unde a invatat de la oameni profesionisti si si-a facut prieteni.

Prima piesa din cariera muzicala a lui Uddi, “Ragga day”, este compusa de catre Randi si se armonizeaza cu stilul muzical al lui Dragos. Este o piesa de stare, cu influente reggae, aceasta reflectandu-se si in tematica versurilor, care vorbesc despre pofta de viata, relațiile umane, saracia sau alte probleme sociale. Piesa are un ton relaxat, (auto) ironic pe alocuri, intr-un tempo in general lent, dar cu izbucniri antrenante si amuzante pe parcurs.

“Stilul lui Uddi este unul care te binedispune. Dragos este talentat, original, inventiv si dedicat muzicii. Piesa este una care se potriveste perfect cu stilul sau si este genul de melodie care te face sa zambesti”, spune Randi.

In 2013, Uddi colaboreaza cu What’s Up pentru hit-single-ul “Scumpa domnisoara” si cu Delia si Mike Angello pentru single-ul “Anii ce vin”.

Anul 2014 aduce o mega-colaborare, Uddi si Ioana Anuta – Lasa-ma pe mine sa te sun, ambii fiind concurenti X Factor. Featuringul vine cu primul videoclip pentru cei doi artisti.

Februarie 2014 – Finalistul X Factor colaboreaza cu Delia pentru single-ul ei “Ipotecat”, hit cu care cei doi artisti cuceresc topurile muzicale.

2014 – Dupa ce a cucerit topurile muzicale alaturi de Delia, cu hitul “Ipotecat”, Uddi lanseaza un nou single solo, “Adam si Eva”, o piesa cu tenta sociala, care vorbeste despre relatii, nepotriviri, violenta si indiferenta, o poveste de viata si, in acelasi timp, un apel catre latura buna din noi: “Intorc si celalalt obraz cand dai, prea multa violenta aici in Rai!”

Octombrie 2014 – apare hitul “Prietena ta”, single-ul lui Randi, pe care il lanseaza alaturi de Uddi si Nadir.

La inceputul anului 2015, Francisca lanseaza single-ul “Piatra de inima”, alaturi de Uddi, ambii fiind concurenti X Factor, iar colaborarea dintre cei doi artisti s-a concretizat dupa participarea in cadrul concursului.

Mai 2015 – UDDI este un artist versatil, care poate trece cu usurinta printr-o multitudine de genuri muzicale, de la reggae la pop si pana la… folclor.  Pentru ca iubeste muzica in toate formele ei si este inspirat de marii artisti ai Romaniei, UDDI a lansat o alta versiune a piesei Mariei Tanase – “Aseara ti-am luat basma”