Artisti >

Oana Radu

Oana Radu s-a nascut in Craiova, pe 7 decembrie 1993, si a inceput sa cante la varsta de 3 ani si 8 luni la Palatul Copiilor din orasul natal.

Dragostea pentru televiziune si muzica a aparut in urma “Stelutelor Abracadabra”, unde a obtinut premiul 1. Timp de doi ani de zile, de la varsta de 8 ani, a prezentat o emisiune pentru copii, “Lumea Piticilor”, la o televiziune locala din Craiova.

Au urmat 5 ani de pian si teorie muzicala la “Scoala Populara De Arta” din Craiova, unde lua si ore de canto. Toata aceasta perioada a fost presarata de participarea cu succes la festivaluri nationale si internationale de muzica usoara pentru copii, unde a obtinut trofee, premii, cat si mentiuni si premii speciale. Aparitiile radio si tv de atunci au dus-o catre cel ce urma sa-i fie timp de 5 ani de zile profesor si, de la varsta de 13 ani, a inceput sa lucreze cu maestrul Cornel Fugaru.

La varsta de 18 ani a participat la prima editie a concursului “Vocea Romaniei”, unde, dupa ce a intors toate cele patru scaune, a mers alaturi de Marius Moga pana in semifinalele concursului. Iesirea din concurs a fost trista, dar, totodata, o rampa uriasa de lansare. In anul 2012 si-a facut primul band live, alaturi de care a inceput sa cante la evenimente si sa castige primii bani din muzica.

In luna august a anului 2013, la indemnul celui mai bun prieten, a inceput un regim de slabit, in urma caruia a pierdut aproape 60 de kilograme.

Primul single din cariera, hitul “Tu”, a adunat peste 5 milioane de vizualizari pe Youtube intr-un timp scurt, lucru ce marcheaza lansarea primului ei videoclip pentru aceeasi piesa. A urmat colaborarea cu Rolla Sparks, pentru piesa “Fara glas”, la care au filmat un videoclip in regia lui Alex Ceausu. Single-ul “Fara Glas” evidentiaza o poveste plina de amintiri tulburatoare.

La inceputul anului 2015, Oana Radu colaboreaza cu Dr. Mako si Pacha Man si lanseaza single-ul si videoclipul “Ea a fost prima”. La cateva luni dupa lansarea piesei “Ea a fost prima”, Oana Radu ne surprinde cu un nou single si videoclip, “Dragostea-i nebuna”, si continua colaborarea de succes cu Dr. Mako. In luna martie a anului 2016, Oana Radu si Dr. Mako au ajuns la cel de-al patrulea single in aceasta formula de succes si lanseaza single-ul si videoclipul “Stai” (feat. Doddy). 

In luna noiembrie a anului 2016, Oana Radu lanseaza o super piesa in colaborare cu Andreea Banica, “Fie ca vrei, fie ca nu”, cu un mesaj girl power si un vibe urban-flirty. O luna mai tarziu, artista lanseaza prima ei piesa dedicata anotimpului rece si emotiei care ne cuprinde in dragoste si in lipsa ei: “Topeste-mi iarna”. Totodata, “Topeste-mi iarna” este si prima piesa compusa in propriul studio. 

In anul 2017, Oana Radu a lansat trei noi piese, “Ma minteai” (feat. Eli), “Strig” si “Tu m-ai facut praf”, care au strans milioane de vizualizari pe YouTube.

oanaradustai7