Artisti >

Oana Radu

S-a nascut in Craiova pe data de 7 Decembrie 1993. Un sagetator ambitios, care reuseste tot ceea ce isi propune.

A inceput sa cante de la varsta de 3 ani si 8 luni la Palatul Copiilor din Craiova, unde a studiat pana la varsta de 7 ani.

Dragostea pentru televiziune si muzica, a aparut in urma “Stelutelor Abracadabra”, unde a obtinut premiul 1. Timp de doi ani de zile de la varsta de 8 ani, a prezentat o emisiune pentru copii “Lumea Piticilor” la o televiziune locala din Craiova.

Au urmat 5 ani de pian si teorie muzicala la “Scoala Populara De Arta” din Craiova, unde lua si ore de canto. Toata aceasta perioada a fost presarata de participarea cu succes la festivaluri nationale si internationale de muzica usoara pentru copii, unde a obtinut trofee, premii, cat si mentiuni si premii speciale.

Aparitiile radio si tv, de atunci, au dus-o catre cel ce urma sa ii fie timp de 5 ani de zile profesor si de la varsta de 13 ani a inceput sa lucreze cu maestrul Cornel Fugaru.

La varsta de 18 ani a participat la prima editie a concursului televizat “Vocea Romaniei”, unde, dupa ce a intors toate cele patru scaune, a mers alaturi de Marius Moga, pana in semifinala concursului.

Iesirea din concurs, a fost trista, dar totodata o rampa uriasa de lansare. In anul 2012 si-a facut primul band live, alaturi de care a inceput sa cante la evenimente, si automat sa castige primii bani din muzica. In 2013, luna august, la indemnul celui mai bun prieten a inceput un regim de slabit, in urma caruia a slabit aproape 60 de kg.

Primul single din cariera, hitul “Tu”, a adunat peste 5 milioane de vizualizari pe Youtube intr-un timp scurt, lucru ce marcheaza lansarea primului ei videoclip pentru aceeasi piesa.

A urmat colaborarea cu Rolla Sparks, pentru piesa “Fara glas”, la care au filmat un videoclip in regia lui Alex Ceausu. Single-ul “Fara Glas” evidentiaza o poveste plina de amintiri tulburatoare.

La inceputul anului 2015, Oana colaboreaza cu Dr. Mako si Pacha Man si lanseaza single-ul si videoclipul “Ea a fost prima”. Piesa “Ea a fost prima” este compusa de catre Oana Radu, alaturi de Dr Mako si Pacha Man, iar videoclipul a fost filmat in Teatrul National din Caracal si Casa Universitarilor din Craiova.

La cateva luni dupa lansarea piesei “Ea a fost prima”, Oana Radu ne surprinde cu un nou single si videoclip – “Dragostea-i nebuna” si continua colaborarea de succes cu Dr. Mako.

Martie 2016Cu milioane de vizualizari pe YouTube, Oana Radu si Dr. Mako au ajuns la cel de-al patrulea single in aceasta formula de succes si lanseaza single-ul si videoclipul “Stai”, featuring Doddy. Single-ul “Stai” este compus de catre Oana Radu, alaturi de Dr. Mako si Doddy, iar videoclipul este regizat de catre Ionut Trandafir, colaboratorul Oanei si pentru videoclipul anterior, “Dragostea-i nebuna”.

Oana Radu poate fi considerata cu usurinta una dintre revelatiile din muzica romaneasca: prima pozitie in topurile muzicale inca de la primul single, “Tu” (feat Dr. Mako & Eli), milioane de vizualizari pentru piesele si videoclipurile lansate (“Tu”, “Ea a fost prima”, “Fara glas” – lansat in colaborare cu Rolla Sparks), doua nominalizari la premiile Romanian Music Awards 2014 (Best New Act si Best Dance), un refren care este in continuare pe buzele tuturor “What can I do / In mintea mea esti tu”, o transformare spectaculoasa si un timbru unic si recognoscibil.

Noiembrie 2016 - Oana lanseaza o super piesa, in colaborare cu Andreea Banica – “Fie ca vrei, fie ca nu”, cu un mesaj girl power si un vibe urban-flirty.

Decembrie 2016 - Oana Radu lanseaza prima ei piesa dedicata anotimpului rece – “Topeste-mi iarna” si emotiei care ne cuprinde in dragoste si in lipsa ei. Totodata, “Topeste-mi iarna” este si prima piesa compusa in propriul studio. 

Piese din portofoliu:

Tu (feat Dr. Mako & Eli)

Fara glas (feat Rolla Sparks)

Ea a fost prima (feat Dr. Mako & Pacha Man)

Dragostea-i nebuna (feat Dr. Mako)

oanaradustai7