Artisti >

Nadir

Nadir s-a nascut pe 4 august 1988 in Libia (Orasul Tripoli), avand origini atat in Libia, cat si in Romania. Pasiunea pentru muzica a mostenit-o de la tatal sau, care este originar din Libia. A urmat lectii de canto clasic si pian, dar marea dragoste pentru muzica a descoperit-o cand a trebuit sa plece dintarasi ii lipseau orele de canto si timpul petrecut in sala de repetitii. Dupa revenirea in Romania, Nadir a inceput sa faca ore de canto si teorie muzicala.

In 2012, participa la X Factor, unde ajunge in finala concursului. Dupa concurs, lanseaza in cariera solo single-urile “Interzis” si “Leyla”. Cel de-al treilea single lansat de carismaticul artist, “Mana in mana”, este un featuring cu J. Yolo.

Urmeaza colaborarea cu CRBL pentru piesa “Culoarea ta”, ce vine cu primul videoclip al lui Nadir, unde artistul are o intalnire incendiara cu o domnisoara senzuala si lipsita de inhibitii.

In iulie 2014, Nadir lanseaza alaturi de producatorii Vanotek si Sorin Seniuc proiectul Havana, si primul single “Vanessa”, prima piesa care imbina limba spaniola cu limba engleza lansata de catre carismaticul artist.

Tot in 2014, colaboreaza cu Randi si UDDI pentru hitul “Prietena ta”, piesa care vorbeste despre dragostea dintre un tanar de conditie modesta si o fata aflata intr-o relatie cu un domn mai in varsta.

Februarie 2015 – Proiectul Havana continua cu cel de-al doilea single – Vita Bella – o noua premiera pentru Nadir, care de aceasta data canta refrenul in limba italiana. Piesa este compusa de catre Nadir, alaturi de Adriana Rusu, Vanotek, Sorin (Crush) si Alexandra Tirtirau. Cu peste 18 milioane de vizualizari in 4 luni de cand a fost lansat si unul dintre cele mai vizualizate videoclipuri ale inceputului de an de pe YouTube, hitul “Vita Bella” a cucerit publicul din Romania, dar a avut impact in mai multe tari din Europa: Franta, Belgia, Luxemburg, Olanda, tarile scandinave, Rusia, Grecia, Bulgaria.

Aprilie 2015 – Nadir colaboreaza cu Loredana Groza pentru single-ul si videoclipul “Te iubesc” si sustine alaturi de artista numeroase concerte in principalele orase din Romania.

Septembrie 2015 – Apare cel de-al treilea single al proiectului Havana, “Que Sera, Sera”, sustinut de timbrul inedit al artistului.

Tot in 2015, luna noiembrie, Nadir lanseaza un nou single solo – “Melodia mea” – compus de catre Randi si Georgian Margarit, alaturi de un videoclip in care artistul apare in ipostaze inedite si interpreteaza diverse roluri.

Anul 2015 aduce si participarea in cadrul emisiunii “Te cunosc de undeva”, unde da dovada de versatilitate si se transforma cu usurinta in numerosi artisti, precum Steve Taylor, Gica Petrescu, Andra si multi altii.

Mai 2016 – Nadir lanseaza single-ul “Ma intreaba sufletul”, povestea momentelor in care iubirea elibereaza sufletul.

Octombrie 2016 – Nadir ‘traieste’ 100 de aventuri cu aceeasi femeie. “100 de aventuri” este si titlul piesei lansate, compus de catre Randi. Videoclipul este regizat de catre Anton Sandu si surprinde interactiunea dintr-un cuplu, in care femeia isi tachineaza partenerul si ii arata, treptat, numeroasele sale ipostaze. Ca o gheisa moderna, Cristina, protagonista clipului, il seduce pe Nadir prin multiplele personaje interpretate.

Piese:
100 de aventuri
Ma intreaba sufletul
Melodia mea
Te iubesc (Loredana Groza feat Nadir)
Culoarea ta (Nadir feat CRBL)
Prietena ta (Randi feat Uddi & Nadir)
Mana in mana (Nadir feat J. Yolo