Artisti >

GEØRGE

George Papagheorghe s-a nascut in Constanta, pe 22 iunie 1982, iar pasiunea pentru muzica a mostenit-o inca din perioada copilariei de la tatal sau. A cantat la pian, fiind primul din clasa care canta muzica de opera, la numai 11 ani. Cu toate acestea, Jorge a absolvit Academia de Studii Economice, din Constanța, sectia Managementul Afacerilor

In 2002, Jorge participa in cadrul emisiunii Popstars ca membru al trupei Cocktail, iar la varsta de 20 de ani castiga concursul cu piesa “Pana-n zori”.

In urma acestei emisiuni TV, Jorge, alaturi de trupa Cocktail, lanseaza primul lor album, “Cocktail”, ce contine piese precum “Ei si ce”, “Lumea-i a mea” si “Prietenii”, iar producatorii albumului sunt Bogdan Popoiag, Dan Griober si Marius Moga.

Dupa destramarea trupei, in 2005, Jorge devine prezentatorul emisiunii “Fete de gasca“, show gazduit de Euforia TV.

Anii 2007 si 2008 sunt pentru Jorge un imbold in cariera. Face parte, alaturi de Aurelian Temisan si Maria Buza, din distributia spectacolelor „Micul Paris”(2007) si “3007-Terra Maimuțelor”, spectacol desfasurat la Circul Globus.

In aprilie 2008, Jorge incepe colaborarea cu Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti si face parte din distributia unuia dintre cele mai apreciate musicaluri “Romeo si Julieta”, in rolul lui Romeo, alaturi de Simona Nae in rolul Julietei. In același an, lanseaza in colaborare cu maestrul George Nicolescu, piesa “Indragostit”.

Anul 2010 reprezinta o alta provocare pentru Jorge. Artisul prezinta alaturi de Alina Crisan (componenta a fostei trupe A.S.I.A), emisiunea “Canta daca poti!”, de la Antena 1. In acelasi an, artistul este carismaticul Flynn Rider, in filmul “O poveste incalcita”, iar in 2013 trage voci pentru filmul “Regatul de gheata”, in rolul uzurpatorului print Hans.

In 2011-2012, Jorge castiga show-ul “Te cunosc de undeva”, de la Antena 1, unde se transforma in artisti ca Andreea Bocelli, Beyonce, Elvis Presley sau Michael Jackson.

In 2013, Jorge lanseaza alaturi de Pavel Stratan single-ul “Geamantan”, piesa compusa de catre artist alaturi de Marius Moga si insotita de un videoclip filmat atat in Romania, cat si in Miami. Din acelasi an prezinta emisiunea concurs “Romania danseaza” si pregateste in studio noi piese, care se vor regasi pe primul sau material discografic.

In 2014, George Papagheorghe, artistul cunoscut publicului drept JORGE, lanseaza videoclipul si single-ul „Nu ne potrivim”, o colaborare inedita cu CRBL. Mesajul piesei aduce in prim plan neplacerile care intervin in relatiile multora dintre noi, cand ajungem sa ne confruntam cu tabieturile si fixatiile partenerului de viata. Cele doua personaje interpretate de JORGE si CRBL ajung aproape la disperare din pricina toanelor si a pretentiilor iubitelor lor.

Chiar daca pana in 2015 s-a implicat in proiecte sub pseudonimul Jorge, artistul a decis ca este momentul sa se prezinte cu numele lui real, George. Artistul lanseaza in noiembrie single-ul “Nimeni nu-i perfect”, in colaborare cu Jo. Piesa este compusa si produsa de catre GEØRGE si Marius Dia in propriul lor studio de inregistrari, Panda Music. Videoclipul este regizat de Alex Ceausu si traduce in imagini o serie de trairi care ne duc cu gandul la filmele retro de la Hollywood.

In toamna anului 2016, Geørge si Amna si-au unit fortele si lanseaza single-ul si videoclipul “Detector de minciuni”. Testul s-a realizat in laboratorul Panda Music, unde Geørge, Marius Dia, Meriem Maria Emmanuela si Lora au compus piesa “Detector de minciuni”. Monitorizarea video este realizata de regizorul Dan Petcan, pe parcursul a doua zile in Cernavoda si padurea Snagov. Cateva luni mai tarziu,  Geørge lanseaza “Iubirea noastra frige”, declaratia de dragoste perfecta pentru a combate frigul. Piesa este compusa de Geørge, Marius Dia si Theea Miculescu si produsa in studiourile Panda Music.

In anul 2017, Geørge a lansat o noua melodie, intitulata “Noi”, care a venit insotita de videoclip, dar si “Podul de piatra”.