Artisti >

Gipsy Casual

Gipsy Casual inseamna acorduri excentrice de gipsy-balcanic. Trupa se naste la sfarsitul anului 2010, avand formula: Gya (solist vocal), Gadjo Dilo (solist vocal) Mihaita Manu (clarinet), Nikolas (percutie) si George (acordeon).

Ei reprezinta exoticele acorduri de gipsy-balcanic in peisajul muzical prezent. Sunt fresh, sunt autentici si dau startul unei noi povesti cu muzicieni talentati. Trupa pastreaza traditionalul ritm tiganesc insa il aduce la zi cu tonurile electronice si beat-urile electrizante de club.

In iulie 2011, trupa lanseaza piesa de debut “Balans Prala”, a carui videoclip aduna sute de mii de vizualizari pe YouTube inca din primele saptamani de la lansare.

Un moment important din cariera Gipsy Casual l-a reprezentat deschiderea editiei din 2011 a Premiilor Muzicale Romanesti de la Brasov cu beat-uri gipsy-balcanice, un spectacol coregrafic inedit, instrumente si voci live care au castigat simpatia publicului
In mai putin de un an, unicitatea stilului lor muzical, uneori controversat, insa de departe unul foarte original, i-a adus in vizorul publicului roman.

Fresh si autentica, trupa pastreaza traditionalul ritm tiganesc insa il aduce la zi, lucru dovedit si de cel de-al doilea single din cariera: Shukar Sex.

2013 – trupa Gipsy Casual lanseaza videoclipul piesei BATE TOBA MARE, prima piesa cu versuri in limba romana.

2014 – apare “Sweet love”. Piesa pastreaza ritmurile traditionale gipsy, iar versurile descriu ambitia nascuta din dragoste, in care baiatul ii promite fetei cate in luna si in stele, iar ea incearca sa il indeparteze. Single-ul “Sweet love” este compus de catre Marius Rozsdas (muzica), Jacques Yolo (text) si Mihai Manu (muzica).

In 2015, apar 2 noi colaborari. Una dintre ele este piesa “Negra Linda”, alaturi de Hevito, cu un videoclipul regizat de catre Alex Ceausu si filmat pe Coasta de Azur. A doua este featuringul cu baietii de la Starchild pentru piesa “Let me go”, al carei videoclip a fost filmat tot peste hotare.

Piese din portofoliu:

Sweet love

Bate toba mare

Let me go

Balans Prala