Artisti >

Francisca

Francisca Andreea Dulceanu s-a nascut pe data de 20 noiembrie 1993, la Botosani, oras in care a absolvit Liceul de Arte ”Stefan Luchian”.

Pasiunea pentru muzica a descoperit-o inca de la varsta de 5 ani, participand la diferite concursuri si festivaluri, nationale si internationale, unde a obtinut zeci de premii. Timp de 14 ani, frumoasa artista a studiat actoria, muzica si dansul, indrumata de numeroase personalitati din Romania si de peste hotare.

Anul 2012 isi pune amprenta asupra carierei sale, odata cu participarea in cadrul celebrului concurs X Factor, unde Francisca uimeste juriul cu calitatile ei vocale si reuseste sa ajunga pana in semifinale, alaturi de trupa RED.

Artista debuteaza in anul 2015 cu piesa “Piatra de pe Inima”, in colaborare cu Dragos Udila (Uddi), colegul ei de la X Factor. Piesa a fost compusa de catre Marius Dia si produsa de catre Lorean Georgian, membrii echipei de productie “Chili Music Pro”.

In 2015, Francisca lanseaza single-ul “Lacat la inima”, cu primul videoclip din cariera, continuarea frumoasei povesti inceputa odata cu single-ului “Piatra de pe inima” (feat Uddi). O colaborare cu Pacha Man, single-ul “Lacat la inima” este compus de catre George Papagheorghe si Marius Dia, in studioul Panda Music, iar videoclipul este regizat de catre Lazar Cercel si a fost filmat pe parcursul a 24 de ore in padurea Baneasa, dar si intr-un hotel din Bucuresti.

Tot in 2015 este invitata sa cante in cadrul unei gale Superkombat, ca ulterior sa prezinte cateva gale, ce au avut loc in diverse orase din Romania.

La cateva luni de la colaborarea cu Pacha Man pentru piesa si videoclipul “Lacat la inima”, Francisca ne surprinde cu piesa “OMG”, dance, cu influente reggaeton, trap si R&B, compusa tot in studioul Panda Music, de catre George Papagheorghe si Marius Dia.

2016 – Francisca “intra pe un ‘Drum de piatra”, alaturi de F. Charm. Piesa “Drum de piatra”, ce vine insotita de un videoclip regizat de catre Dan Petcan, este compusa tot in studioul Panda Music, de catre Marius Dia, F Charm, George Papagheorghe si Erik.

Piese din portofoliu:

“Drum de piatra” (feat F. Charm)

“Lacat la inima” (feat Pacha Man)

“Piatra de inima” (feat Uddi)

“OMG”