Artisti >

Bianca Linta

Bianca Linta este un adevarat artist: model, DJ, cantareata si producator muzical. Artista s-a nascut in Romania, dar a plecat impreuna cu familia in copilarie in Statele Unite, la New York. A inceput sa mixeze si sa compuna la 20 de ani si a fost descrisa de presa americana ca ”Ioana d’Arc din viitor”. Bianca Linta a mixat in numeroase cluburi si festivaluri din SUA, alaturi de MYNC, Max Vangeli, Crystal Waters, Bro Safari, MakJ, DVBBS, Gareth Emery, The Crystal Method etc.

Bianca spune ca fara muzica nu ar exista si ca muzica este ca Nirvana pentru ea. A studiat la Scratch Academy, cu DJ Esquire ca influencer. Insa, fiind foarte pasionata de muzica, Bianca Linta s-a lasat influentata si de DJ ca Erik Floyd, Chachi, Rick Wonder. Mai tarziu, printre artistii adevarata sursa de inspiratie pentru ea se numara DVBBS, Showtek, Martin Garrix, Alesso, Botnek.

In 2015, Bianca Linta lanseaza single-ul “Naughty Truck”, simultan in opt tari. Piesa este compusa de catre Bianca Linta, alaturi de Marius Moga, Madalin Rosioru si Ionut Marius Vasilache. Regizat de catre iRonic, videoclipul surprinde o imagine originala si o poveste ce sustine mesajul piesei. Make-up-ul, outfit-urile si hair-styling-ul sunt realizate in concordanta cu metaforele din videoclip si evidentiaza, intr-o nota expresionista si psihedelica, elemente grafice, combinate cu cele fashion, dar si cu inserturile digital art.

“Am revenit in Romania dupa 11 ani si am descoperit oameni talentati si entuziasti! ‘Naughty Truck’ este despre curaj si despre asumarea riscurilor. E riscant sa pleci din New York, sa incepi un nou drum artistic, sa lansezi un videoclip crazy. Suntem o mana de rebeli care au lucrat pentru a crea o bucata din arta moderna. ‘Naughty Truck’ inseamna explozie, inovatie, senzualitate”, a declarat Bianca Linta.