Artisti >

Anca Florescu

Nascuta pe 14 mai 1979, Anca Florescu a absolvit Liceul de Arta din Sibiu (1999) si Facultatea de Drept “Simion Barnutiu”, din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu (2004).

La numai 12 ani devine solista in baletul “Capra cu trei iezi” si “Magazinul de papusi”, alaturi de care sustine diferite spectacole. In 1999 primeste Atestatul in coregrafie, in urma examenului de balet sustinut la Teatrul Radu Stanca din Sibiu.

Peste 3 ani, Anca Florescu castiga selectia organizata pentru constituirea trupei “Face to face”. Participa cu noua trupa la turneul ce a avut ca scop strangerea de fonduri pentru copiii de la centrele de plasament, organizat de UNICEF, sustinand concerte in 11 orase ale tarii.

Dupa doar cateva luni, trupa “Face to face” se transforma in “Laguna” si incepe sa inregistreze piese pentru prima aparitie discografica. Anca Florescu participa, de asemenea, la compunerea pieselor “Cosmos”, “Rosu aprins”, “Alerg” si “Mister”. Un an mai tarziu are loc lansarea albumului “Mister” si al hit-ului “Alerg”, in urma careia “Laguna” sustine concerte de promovare. In 2004 incep inregistrarile pentru cel de-al doilea album al trupei si lansarea single-ului “Cand noaptea vine”, de pe albumul cu acelasi nume.

In 2006 talentata artista isi incepe cariera solo si, in acelasi timp, primeste un rol in telenovela “Iubire ca in filme”, de pe Acasa Tv. Dupa finalizarea filmarilor, artista devine co-prezentator al emisiunii “O scrisoare pentru tine”. Urmeaza in 2011 un rol in filmul “Ceva bun de la viata” si in 2012, in”Si caii sunt verzi pe pereti”.

Dupa experienta Laguna, Anca Florescu a lansat in cariera solo single-ul “Mi-ai frant inima” si a fost implicata in numeroase proiecte cinematografice. In plus, Anca Florescu a urmat cursurile facultatii de teatru.

“Hearts Collide”, cel mai recent single al artistei, un pop britanic cu textul in limba engleza si cu un puternic mesaj emotional, aduce o schimbare de sound pe piata muzicala din Romania. Anca Florescu a participat cu piesa “Hearts Collide” in finala Eurovision Romania 2014.

Dupa “Hearts Collide”, tot in 2014, Anca lanseaza single-ul “Canta inima mea”, compus de catre Randi si Sandor Biro, piesa care pastreaza esenta genului muzical cu care talentata artista a revenit in muzica romaneasca.
Piese din portofoliu:
Hearts Collide
Canta inima mea