Artisti >

Amalia

Lumea o stie ca Amalia de la Blaxy Girls. Sau Saya. Sau Amalia, “horoscopista de la Neatza cu Razvan si Dani”.

Doar apropiatii stiu ca studiaza pianul inca de la gradinita, mai exact de la varsta de 3 ani, la Colegiul National de Arte “Regina Maria” din Constanta. Apoi, cand era prin clasa a V-a, incepe si studiul la chitara.

La sfarsitul clasei a VIII-a, dupa examenul de capacitate, pe langa studii muzicale, urmeaza si un profil real, la Liceul Teoretic “Traian”, cel de matematica-fizica.

Dragostea pentru muzica era foarte mare si, la un moment dat, este cooptata in formatia Blaxy Girls si devine chitarista solo si backing vocal.A facut parte din aceasta trupa aproximativ 5 ani, alaturi de care participa la preselectiile pentru Eurovision, au avut numeroase concerte in toate colturile tarii, hit-uri care si acum mai sunt difuzate pe posturile de radio. Asa isi petrece Amalia perioada liceului, cand se imparte intre formulele de la matematica si foarte multa muzica, pe scena sau in sala de repetitii.

Dupa terminarea liceului, se muta in Bucuresti, unde devine studenta la SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, specializarea Publicitate. Proiectul cu Blaxy Girls incepuse sa scada si incepe un proiect solo, cu numele de scena Saya, cu care scoate o piesa feat. Naguale – “Positive”.

In acelasi timp, este asistenta in emisiunea “Duminica in familie”, alaturi de Ramona Badescu, pe TVR 1. Urmeaza un alt proiect de televiziune, in cadrul emisiunii “Neatza cu Razvan si Dani”.

Revine in martie 2015 la emisiunea “Neatza cu Razvan si Dani”, cu o rubrica numita “Te iubesc, mami”. Intre timp a devenit mama si a lansat single-ul si videoclipul “Prizonieri”, lansat in colaborare cu Eli.