Artisti >

Alex Velea

Alexandru Ionut Velea (n.13 mai 1984), cunoscut ca Alex Velea, cantaret, vedeta de televiziune si compozitor, castigator al competitiei Star Factory.

S-a nascut pe 13 mai 1984, in Craiova, Romania. Inca de mic, si-a descoperit pasiunea pentru muzica, iar la 9 ani a devenit elev la Palatul Copiilor. La 16 ani, incepe sa studieze canto clasic, timp de 4 ani.

2003 – castiga emisiunea-concurs Star Factory si participa in cadrul Big Brother. Tot in 2013, colaboreaza cu Anna Lesko pe melodia “Nu mai am timp”, de pe albumul ei.

Urmeaza mega-colaborarea cu Anda Adam de pe cel de-al doilea album solo al ei. Hitul “Ce ti-as face (Selecta)” se bucura de succes in Romania si cucereste topurile muzicale.

2006 – lanseaza albumul de debut, “Yamasha”. Pentru acest album, Alex a colaborat cu Smiley, Puya, Marius Moga, Connect-R, Matteo si Don Baxter. De pe album au fost extrase patru single-uri: “Yamasha”, “Dragoste la prima vedere” (feat. Connect-R), “Cand sunt cu tine” (feat. Mandinga) si “Doamna mea”. Pentru “Yamasha” a primit 3 premii, “Best Show”, “Best male” si “Best New Artist”, in cadrul Romanian Music Awards.

2009 – Alex lanseaza piesele “Doar ea” si “Secret”.  Tot in 2009, Alex a intrat in echipa de productie a Radio Killer, sub numele de Crocodealer, unul dintre cei sapte killeri. In acelasi an, Alex debuteaza pe marile ecrane, in productia cinematografica “Un film Simplu”, unde a interpretat un rol negativ.

2010 -lanseaza hitul anului “Don’t Say It’s Over”, videoclip care genereaza cel mai mare flashmob din Romania la acea perioada. Acesta a avut loc in Piata Constitutiei din Bucuresti, in iunie 2010.

2011 – face parte din distributia filmului “Nasa” – rolul lui “Spanu”.

Septembrie 2011 – lanseaza piesa “Whisper”

2012 – cucereste publicul si topurile muzicale cu hitul “Cand noaptea vine”. Iar la inceputul verii, lanseaza pe scena premiilor Romanian Music Awards hitul “Minim doi”. Tot la RMA 2012, primeste trofeul “Best Pop”.

2013 – Un nou concept de show, noi melodii. Prima dintre ele se numeste “E marfa tare” si continuarea acesteia “Aia e”, feat Pacha Man.

2014 – aduce hitul “Din vina ta” si face trecerea de la melodiile dance la cele pop, sentimentale.

2014 – Alex Velea zice ca “Defectul tau sunt eu”, piesa in care foloseste un joc de cuvinte intr-o declaratie de dragoste unica si un videoclip in care Antonia joaca rolul principal feminin.

2015 – Alex Velea lanseaza piesa si videoclipul “Tiki Taka”.

2015 – Cu gandul la gastile din ghetoul american si la petrecerile cu rapperi, Alex Velea lanseaza parodia “Bani pe tine”, o colaborare cu Micutzu, unul dintre cei mai apreciati actori de stand up comedy din Romania.

2016 – Alex lanseaza piesa “Ziua mea”, compusa de catre Alex Velea si Cristian Udrea, cu un videoclip regizat de catre Iulian Moga si a fost filmat in apropierea zilei de nastere a artistului, la Snagov.

Tot in 2016, Alex Velea a lucrat la foc intens in hub-ul de creatie muzicala – Golden Boy Society – alaturi de baietii lui de aur, Rashid, Mario Fresh, Lino, Jon Baiat Bun.

Septembrie 2016 – lanseaza single-ul si videoclipul “Degeaba”, o piesa reggae, cu influente trap si chitara flamenco. O coproductie Cat Music si Golden Boy Society, piesa “Degeaba” este compusa de catre Alex Velea si Dragos Constantin Anghel.

Octombrie 2016 - Alex Velea lanseaza single-ul si videoclipul “Dulce impacare”, in care are un invitat special, nimeni altcineva decat… Antonia. Piesa este compusa de care Alex, alaturi de baietii din gasca HaHaHa Production si anume, Serban Cazan, Smiley, Nagy Lucian, Florin Boka si Dorian Micu.

Noiembrie 2016 - Alex a fost in primul lui turneu in SUA, o serie de mega-concerte in unele dintre cele mai importante orase, precum New York, Chicago, Detroit, Philadelphia.

Piese din portofoliu:

“Yamasha”

„Dragoste la prima vedere” (feat. Connect-R)

„Când sunt cu tine” (feat. Mandinga)

„Doamna mea”

„Doar ea”

„Secret” (feat. Puya)

„Don’t Say It’s Over”

„One Shot”

„Whisper”

„Când noaptea vine”

„Minim doi”

“Fantezii” (feat. Cabron)

”E marfă tare”

“Din vina ta”

“Defectul tău sunt eu”

“Tiki Taka”

“Degeaba”

“Ziua mea”