Artisti >

Alex Velea

Pe numele real Alexandru Ionut Velea, Alex Velea s-a nascut pe 13 mai 1984 si este un cantaret, vedeta de televiziune si compozitor.

Inca de mic, el si-a descoperit pasiunea pentru muzica, iar la 9 ani a devenit elev la Palatul Copiilor. La 16 ani, incepe sa studieze canto clasic, timp de 4 ani.

In anul 2003 castiga emisiunea-concurs Star Factory si participa la Big Brother. Tot in 2013, colaboreaza cu Anna Lesko pe melodia “Nu mai am timp”, de pe albumul ei. Urmeaza mega-colaborarea cu Anda Adam de pe cel de-al doilea album solo al ei. Hitul “Ce ti-as face (Selecta)” se bucura de succes in Romania si cucereste topurile muzicale.

In anul 2006, Alex Velea lanseaza albumul de debut “Yamasha”. Pentru acest material discografic, artistul a colaborat cu Smiley, Puya, Marius Moga, Connect-R, Matteo si Don Baxter. De pe album au fost extrase patru single-uri: “Yamasha”, “Dragoste la prima vedere” (feat. Connect-R), “Cand sunt cu tine” (feat. Mandinga) si “Doamna mea”. Pentru “Yamasha” a primit trei premii: “Best Show”, “Best male” si “Best New Artist”, in cadrul Romanian Music Awards.

Peste trei ani, Alex Velea lanseaza piesele “Doar ea” si “Secret”.  Tot in 2009, artistul a intrat in echipa de productie a Radio Killer, sub numele de Crocodealer, unul dintre cei sapte killeri. In acelasi an, Velea debuteaza pe marile ecrane in productia cinematografica “Un film Simplu”, unde a interpretat un rol negativ.

In anul 2010, Alex Velea lanseaza hitul anului, “Don’t Say It’s Over”, videoclip care genereaza cel mai mare flashmob din Romania la acea perioada. Acesta a avut loc in Piata Constitutiei din Bucuresti, in luna iunie. Un an mai tarziu face parte din distributia filmului “Nasa”, avand rolul lui “Spanu”, si lanseaza piesa “Whisper”.

In 2012, el cucereste publicul si topurile muzicale cu hitul “Cand noaptea vine”, iar la inceputul verii lanseaza pe scena premiilor Romanian Music Awards hitul “Minim doi”. Tot la RMA 2012 primeste trofeul “Best Pop”. Peste un an lanseaza “E marfa tare” si continuarea acesteia, “Aia e”, feat. Pacha Man. In 2014 aduce hitul “Din vina ta” si face trecerea de la melodiile dance la cele pop, sentimentale. In acelasi an, Alex Velea zice ca “Defectul tau sunt eu”, piesa in care foloseste un joc de cuvinte intr-o declaratie de dragoste unica si un videoclip in care Antonia joaca rolul principal feminin.

In anul 2015, Alex Velea lanseaza piesa si videoclipul “Tiki Taka”, urmata de “Bani pe tine”, o colaborare cu Micutzu, unul dintre cei mai apreciati actori de stand up comedy din Romania. In 2016, Alex Velea lanseaza piesele “Ziua mea”, “Degeaba” si “Dulce impacare”, in care are un invitat special, nimeni altcineva decat Antonia. 

In noiembrie 2016, artistul a fost in primul lui turneu in SUA, o serie de mega-concerte in unele dintre cele mai importante orase, precum New York, Chicago, Detroit, Philadelphia.

Piese din portofoliu:

“Yamasha”

„Dragoste la prima vedere” (feat. Connect-R)

„Când sunt cu tine” (feat. Mandinga)

„Doamna mea”

„Doar ea”

„Secret” (feat. Puya)

„Don’t Say It’s Over”

„One Shot”

„Whisper”

„Când noaptea vine”

„Minim doi”

“Fantezii” (feat. Cabron)

”E marfă tare”

“Din vina ta”

“Defectul tău sunt eu”

“Tiki Taka”

“Degeaba”

“Ziua mea”